Kvalifikacije za Euro
76

Poznat sastav Zmajeva za ključni duel na Islandu, Kodro napravio tri promjene

D. P.
Kodro sa svojim timom sprema taktiku za Island (Foto: Nogometni savez BiH)
Kodro sa svojim timom sprema taktiku za Island (Foto: Nogometni savez BiH)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro izabrao je startnu postavu Zmajeva za ekstremno važan okršaj protiv Islanda u šestom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zmajevi od 20:45 igraju utakmicu koja može biti presudna u ovim kvalifikacijama. Sve osim pobjede reprezentaciju BiH ostavlja bez šansi za plasman na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Njemačkoj jer bi tada imali najvjerovatnije sedam ili šest bodova zaostatka za Slovačkom.

Stoga, večerašnji duel u Rejkjaviku je od presudne važnosti za Zmajeve. BiH mora biti oprezna, a istovremeno napasti pobjedu pa je tako selektor Meho Kodro odlučio izvesti sljedeći sastav:

BiH počinje u sastavu: Ibrahim Šehić, Amar Dedić, Hrvoje Miličević, Dennis Hadžikadunić, Sead Kolašinac, Jusuf Gazibegović, Benjamin Tahirović, Rade Krunić, Amir Hadžiahmetović, Edin Džeko i Ermedin Demirović.

Na klupi su: Nikola Vasilj, Kenan Pirić, Luka Menalo, Smail Prevljak, Miralem Pjanić, Adi Nalić, Sanjin Prcić, Nemanja Bilbija, Eldar Ćivić, Kenan Kodro i Said Hamulić.

Tako je selektor Kodro napravio tri izmjene u odnosu na Lihtenštajn. Umjesto Adija Nalića, Miralema Pjanića i Nemanje Bilbije, šansu će od prve minute dobiti Amir Hadžiahmethović, Jusuf Gazibegović i Benjamin Tahirović.

Susret na Laugardalsvöllur stadionu igra se od 20:45, a možete ga pratiti na portalu Klix. ba u tekstualnom prijenosu od 20 sati.