Bliži se utakmica
55

Poznati sastavi za sarajevski derbi, treneri Zekić i Ćorić priredili manja iznenađenja

D. P.
Duel vječitih rivala na Koševu (Foto: I. Š./Klix.ba)
Duel vječitih rivala na Koševu (Foto: I. Š./Klix.ba)
Treneri Zoran Zekić i Denis Ćorić otkrili su početne sastave za sarajevski derbi, 153. izdanje koje će biti odigrano večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Sarajevo i Željezničar večeras se sastaju u osmom kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine, a kako se oba tima nalaze pri vrhu tabele, tako će ovaj derbi imati i dodatnu draž.

Nakon dobrih igara obje ekipe jasno je da će večeras na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu biti više od 20.000 gledatelja, te nas nesumnjivo očekuje pravi spektakl na tribinama.

Treneri Sarajeva i Željezničara izabrali su početne sastave ekipa, a možete ih pogledati u nastavku. Kod Sarajeva ćemo, čini se, gledati nešto drugačiju formaciju jer je Zekić iznenadio opcijama u odbrani, dok je kod Željezničara umjesto očekivanog Haruna Karića od prve minute u timu Huso Karjašević. Također, kod Plavih od prve minute kreće u ofanzivi mladi Dženan Šabić.

Sarajevo: Rockov, Mehmedović, Đuričković, Unišić, Jović, Beganović, Bubanja, Lulić, Pavičić, Kyeremeh i Guliashvili.

Na klupi Sarajeva su: Rogić, Duraković, Mujkić, Soldo, Renan, Mustafić, Ristić, Hamzić, Tiro, Kuprešak i Turkeš.

Željezničar: Muftić, Galić, Karamarko, Cavnić, Marković, Al Jaber, Karjašević, Hiroš, Boljević, Šabić i Krpić.

Na klupi Željezničara su: Abdulahović, Odinaka, Radinović, Dangubić, Cvetanoski, Laušević, Šukilović, Karić, Šemdin, Mahmić i Mirčevski.

Ovo će biti 153. sarajevski derbi u historiji. U dosadašnje 152 utakmice Željezničar je uspješniji sa 47 pobjeda, Sarajevo ima 45, dok je 60 susreta završeno bez pobjednika. Ukupna gol-razlika je također na strani Plavih, 186:182.

Utakmica Sarajevo - Željezničar igra se u srijedu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 20:30 sati. Glavni sudija utakmice bit će Admir Musić iz Sarajeva, a njemu će asistirati sugrađani Amir Kadić i Emir Zahiragić. U VAR sobi će biti Nihad Ljajić (Sarajevo) i Amer Macić (Mostar).