Zvanično predstavljen
68

Poznato koliko će Bjelica zarađivati u Dinamu, Gattuso je ipak rekoder

H. H.
Nenad Bjelica (Foto: GNK Dinamo Zagreb)
Nenad Bjelica (Foto: GNK Dinamo Zagreb)
Nenad Bjelica novi je trener Dinama, u koji se vratio nakon nešto više od četiri godine, potvrdio je zagrebački klub.

S plavima je potpisao višegodišnji ugovor, a ekipu će voditi već u subotnjoj prvenstvenoj utakmici protiv Lokomotive u Maksimiru nakon čega, već u srijedu, slijedi dvoboj Lige prvaka protiv Monaca, također u Zagrebu.

Kako pišu hrvatsku mediji, Osječanin je potpisao do 2026. godine, dakle na nepune dvije sezone, a navodno će imati platu od 1,2 miliona eura godišnje, uz bonuse za evropske rezultate.

Prema tome, Bjelica bi imao manju platu od Gennara Gattusa, koji za rad u Hajduku, kao najvećem rivalu Dinama, prima oko 1.5 miliona eura.

"Ova rezultatska kriza je bila neočekivana i nije ništa upućivalo na nju. Ja sam prije 12, 13 dana razgovarao s trenerom Jakirovićem koji je tada bio trener Dinama i dobri smo prijatelji, kolege smo, opušteno smo pričali nakon Qarabaga i niko nije o tome uopće nije razmišljao, ali nogomet je nepredvidljiv, događaju se ovakve stvari kao što se dogodilo i njemu i Dinamu u zadnjem periodu. Tako da, da, jesam iznenađen, nisam očekivao i nisam razmišljao o tome. Iznenađujuće je, ali to se događa u nogometu", kazao je Bjelica nakon potpisa ugovora.

Dinamo je službeno objavio samo da je riječ o "višegodišnjem ugovoru".

Ranije je Bjelica Dinamo vodio od maja 2018. do aprila 2020. godine, nakon čega je bio trener Osijeka, Trabzonspora i Union Berlina.