Saznaje Klix.ba
0

Poznato zašto je Marinović napustio Borac, karijeru nastavlja daleko od BiH

D. P.
Prihvatio je unosnu ponudu (Foto: T. S./Klix.ba)
Prihvatio je unosnu ponudu (Foto: T. S./Klix.ba)
Trofejni trener Vinko Marinović jutros je zvanično napustio klupu banjalučkog Borca, a kako saznaje Klix.ba, na takav korak se odlučio zbog primamljive ponude s Bliskog Istoka.
Kako saznaje Klix.ba, Vinko Marinović karijeru nastavlja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, što je novi primamljiv izazov u karijeri i zbog toga se odlučio na sporazumni raskid saradnje s Borcem.

"Vinko Marinović izrazio je želju za novom etapom u svojoj trenerskoj karijeri. Poštujući dosadašnji rad, rezultate, odnos prema našem klubu i želju Vinka Marinovića za novim trenerskim izazovima dogovoren je sporazumni raskid saradnje", navedeno je iz FK Borac.

Klupu je zajedno s Marinovićem napustio i Danimir Milkanović koji dugo sarađuje s ovim stručnjakom pa će vjerovatno saradnju nastaviti i u Emiratima.

Marinović je u Borac stigao u augustu 2022. godine te je u prije nekoliko sedmica završenoj sezoni osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine sa pomenutim sastavom.

Ostat će upamćen kao prvi trener koji je osvojio titulu prvaka BiH s tri različita tima jer je prije Borca to učinio s ekipama Sarajeva i Zrinjskog.