Postavio nagradno pitanje
0

Predsjednik FK Sarajevo najavio skoro imenovanje trenera i "bocnuo" Nogometni savez BiH

H. H.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Predsjednik FK Sarajevo Damir Kasum oglasio se porukom na Instagramu kojom je najavio skoro imenovanje novog trenera Bordo kluba, a istovremeno uputio i prigovor zbog dvije nepravde koje su prema njegovom mišljenju učinjene od Nogometnog saveza BiH.

Kasum je istakao da se intenzivno pregovara s kandidatima za novog trenera, a potom je "bocnuo" čelnike NS BiH pitanjem za koje je obećao nagradu i za koje je najavio da će dobiti epilog i poentu.

"Znam... Nadamo se uskoro bijelom dimu iz Titove. Vjerujte da intenzivno pregovaramo sa vrlo ozbiljnim kandidatima. Da vam svima olakšam čekanje, spremio sam za vas malu nagradnu igru. Večeras u 20 sati ću objaviti jedno pitanje iz moje omiljene kategorije NS BiH. Odgovore možete slati u komentarima na post sa pitanjem. Prvi od vas ko tačno odgovori na postavljeno pitanje, bit će nagrađen novim dresom FK Sarajevo. Sretno", napisao je nešto ranije Kasum, koji je potom postavio nagradno pitanje:

Foto: Instagram
Foto: Instagram

"Kao što već vjerovatno znate, krajem aprila sam se sastao sa predsjednicima Veleža i Mladosti. Pokrenuli smo priču o osnivanju Udruženja premijerligaša što je na kraju krajeva u skladu sa zvaničnom politikom Saveza. Nakon toga sam dobio kaznu od NS BiH u iznosu od 1.000 KM. Zbog čega, ne znam. Danas sam uložio žalbu na ovu kaznu i platio odgovarajuću taksu. Pitanje glasi: Koji je iznos takse u KM koju sam morao da platim da bih se mogao žaliti na ovu kaznu i tražiti svoja prava? Nakon objave pobjednika (prvog ispravnog odgovora), priča će se nastaviti... Ima svoju poentu", napisao je prvi čovjek FK Sarajevo.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Ni to nije bilo sve, jer je nedugo zatim objasnio o čemu je u stvari riječ.

"Drage bordo prijateljice i prijatelji, oprostite za ovu šalu na početku sa dimnjakom. Trebala mi je vaša pažnja a tu sam na kraju i dobio. Hvala vam na tome. Večeras želim da vam prenesem poruku o dvije nepravde. Jednoj maloj i jednoj velikoj. Mala je sa ovom mojom smiješnom kaznom. Ako sam kriv, odgovarat ću. Platio sam taksu koja iznosi skoro pa dvije prosječne plate u BiH. Nemoralno. Ne brinite, platio sam iz svog džepa, ne želim da oštetim klub. Ova druga nepravda me brine mnogo više. A odnosi se na Mladost Doboj Kakanj. Sutra zasjeda Izvršni odbor NS BiH na temu licence za ovaj klub. Radi se o zadnjoj prilici da se Mladost spasi pred nepravdom. Ako dopustimo likvidaciju Mladosti, ko je onda sljedeći? Hoćemo li čekati sve dok ne dođu po nas? Pozivam vas da mirnim putem date podršku Mladosti. Jačina čovjeka i našeg kluba se prepoznaje u tome koliko imamo prijatelja. Hvala vam na pažnji i ugodno večer", objavio je Kasum na Intagramu.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Podsjetimo, trenerska pozicija u FK Sarajevo i dalje je upražnjena nakon odlaska Vinka Marinovića koji je u finišu sezone dobio otkaz, a kao prelazno rješenje izabran je Dženan Uščuplić, koji je uspio osvojiti Kup BiH nakon trijumfa u finalu protiv Borca.

S druge strane, Kasum je izabran za predsjednika FK Sarajjevo na vanrednoj sjednici Skupštine početkom februara ove godine, a prije toga bio je član Upravnog odbora kluba i aktivno je radio na formiranju fondacije FK Sarajevo, koja bi djelovala u okvirima društveno odgovornog rada.