Svi podbacili
242

Predsjednik FK Sarajevo razočaran nakon derbija: Prestanite uništavati ono što gradimo

H. H.
Ismir Mirvić (Foto: T. S./Klix.ba)
Ismir Mirvić (Foto: T. S./Klix.ba)
Predsjednik Fudbalskog kluba Sarajevo, Ismir Mirvić obratio se navijačima, simpatizerima i prijateljima kluba putem zvanične Instagram i Facebook stranice kluba s Koševa.

Povod je bila utakmica protiv Željezničara u kojoj je Sarajevo nakon slabe igre doživjelo poraz 2:0, a susret su obilježili i navijački neredi tokom utakmice.

"Moram vam priznati da mi je danas malo teško. Imam potrebu da vam se obratim, ljudski, iz srca. U Sarajevo sam došao sa vizijom da ujedinim ljude i napravim jedan evropski brend. Investirao sam u Sarajevo jer mi je stalo, gldan sam uspjeha i rezultata. Želim da svi budemo ponosni na Sarajevo.

Prvo na šta sam pomislio sinoć je moja kćerka koja ima šest mjeseci. Želim da onda bude ponosna na ono što radimo i želim da moja porodica uživa u utakmicama.

Ali, zašto bi iko doveo djecu ovdje? Sve ono što smo gledali prije početka utakmice nije simbol sarajevskog derbija. Drugo na šta sam pomislio je, da li sam uradio sve što je bilo u mojoj moći? Sa sportske strane imamo najbolje uslove i pitanje je da li su svi dali ono što su mogli? Nismo, razočaran sam s razlogom. Očekivao sam više borbe. Neću više da pričam i uvjeravam da pojednici svojim djelovanjem uništavaju klub. Neću objašnjavati igračima da moraju igrati srcem. Prestanite uništavati ono što gradimo, jer samo gubimo vrijeme i novac", poručio je prvi čovjek kluba s Koševa.

Sarajevo u narednom kolu na svom terenu dočekuje Borac, a zatim igra revanš četvrtfinala Kupa BiH protiv Slobode u Tuzli.