Prisustvovali i Rusi
64

Predsjednik NS Ukrajine javio se FIFA-i s ratišta u panciru i poslao moćnu poruku svijetu

D. P.
Obratio se videom (Foto: Screenshot)
Obratio se videom (Foto: Screenshot)
Uoči žrijeba grupa za Svjetsko prvenstvo u Dohi je održan FIFA-in godišnji kongres, a pažnju je privukao predsjednik Nogometnog saveza Ukrajine Andrij Pavelko koji se javio s ratišta.

Prisutnima su se obratili predsjednici nogometnih federacija, a poseban dio predstavljalo je obraćanje Andrija Pavelka, prvog čovjeka nogometa u Ukrajini.

Pavelko se FIFA-i obratio s ratišta u Ukrajini. Tokom snimka održao je govor u panciru i poslao je vrlo moćnu poruku osudivši ruske agresore. Važno je naglasiti da su kongresu prisustvovali predstavnici Nogometnog saveza Rusije.

"Sigurni smo da ćemo uzvratiti i pobijediti jer je istina na našoj strani. Neka u našim gradovima ne bude alarma za zračne napade, već navijačkih pjesama. Neka se bitke ne odvijaju na ulicama s oružjem, nego na prepunim stadionima s fair-play nogometom i neka gledatelji eksplodiraju kada njihova ekipa postigne gol, a ne bombe. Vjerujemo da će tako biti", rekao je Pavelko i izazvao brojne aplauze.

Kongresu FIFA-e prisustvovali su i predstavnici Nogometnog saveza BiH predvođeni predsjednikom Vicom Zeljkovićem. Tu su bili i Zeljkovićev savjetnik Marko Miličić, potpredsjednik Irfan Durić i generalni sekretar Adnan Džemidžić.

FIFA-in godišnji kongres održan je dan prije žrijeba grupa za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Grupe ćemo saznati danas u 18 sati.