Održana komemoracija
91

Tragično preminulom golmanu Šarkiću samo jedna reprezentacija odala počast na Euru

H. H.
Foto: FSCG (Foto: EPA-EFE)
Foto: FSCG (Foto: EPA-EFE)
Komemorativna sjednica povodom iznenadne smrti crnogorskog golmana Matije Šarkića održana je danas u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Tuga, suze, jecaji, plač obilježili su oproštaj od prerano preminulog reprezentativca Crne Gore. Dirljivim govorima od Matije su se oprostili njegov brat blizanac Oliver, predsjednik FSCG Dejan Savićević, kapiten Hrabrih sokola Stevan Jovetić i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Predsjednik Savićević rekao je da je njegov iznenadni odlazak nevjericom obojio prethodne dane i duboko rastužio sve koji su ga poznavali, koji su sa njim sarađivali i sve one koji su ga bespoštedno bodrili sa tribina.

Matija Šarkić sahranjen je jučer u krugu porodice na gradskom groblju Čepurci u Podgorici, a zanimljivo, jedina reprezentacija na Euru koja je odala počast preminulom Šarkiću je Slovenija.
Reprezentacija Slovenije na meču protiv Danske je nosila crne trake (Foto: EPA-EFE)
Reprezentacija Slovenije na meču protiv Danske je nosila crne trake (Foto: EPA-EFE)

Ekipa koju vodi Matjaž Kek na utakmicu protiv Danske nosila je crne trake, a Nogometni savez Crne Gore zahvalio im je na toj gesti putem Facebooka.

Podsjetimo, Matiji Šarkiću je prije tri dana iznenada pozlilo u stanu u Budvi, prijatelji su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali spasa 26-godišnjem golmanu nije bilo.

Šarkić je bio član Millwalla, a ranije je branio još za mnoge engleske timove poput Wolvesa, Stokea, Birminghama, Aston Ville i Shrewsburyja.