Premijer liga BiH
189

Preporođeno Sarajevo izašlo iz krize i upisalo drugu pobjedu zaredom

E. B.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva su savladali Igman u 16. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 3:1.
Prvi na utakmici koja je odigrana na zeničkom Bilinom Polju je zaprijetio Igman i to u 5. minuti kada je Ramić bio u prilici, no šutirao je preko gola, a tri minute kasnije Sarajevo je moglo, a reklo bi se i moralo povesti. Suljić je proigrao Varešanovića koji je bio sam pred Ćemanom, ali je šutirao pored gola.

Potom je priliku za Igman u 12. minuti imao Bodul, no njegov udarac je odbranio Šahinović, a već u narednom napadu Sarajevo je povelo. Nakon greške odbrane gostiju i odbijene lopte poslije šuta Džafića, Čataković je sjajno reagovao i glavom pogodio za 1:0.

Nakon pola sata igre poluprilike za pogodak su imali Džafić na jednoj i Ramić na drugoj strani, a u 42. minuti Igman je izjednačio i to najviše zahvaljujući bivšim igračima Sarajeva.

Bodul je majstorski dijagonalom pronašao Hebibovića koji je iz punog trka s desne strane ubacio loptu po zemlji, a Alagić matirao Šahinovića s desetak metara za 1:1.

U drugom poluvremenu nije bilo većih uzbuđenja sve do 64. minute kada je Sarajevo stiglo do novog gola. Džafić je nakon sjajnog pasa Čatakovića lijepo pogodio udarcem iskosa za 2:1 i donio radost navijačima Bordo tima.

Do kraja susreta vidjeli smo još nekoliko prilika za promjenu rezultata, a izdavajmo Čatakovićevu u 75. minuti kada je šutirao iz slobodnjaka iz velike daljine, ali Ćeman je bio siguran.

Sarajevo je do kraja susreta sačuvalo stečenu prednost, a u posljednjim sekundama utakmice postiglo i treći pogodak preko Mustafića za 3:1 i upisalo drugu pobjedu zaredom, te se potez čelnika Bordo tima da zamijeni Feđu Dudića Emirom Obućom na trenerskoj poziciji pokazao kao pun pogodak jer je ekipa s Koševa definitivno izašla iz rezultatske krize u kojoj se nalazila skoro od samog početka sezone.

Sarajevo - Igman 3:1 (Čataković 13', Džafić 64', Mustafić 90+4' - Alagić 42')

Tabela: