Velež savladao Sarajevo
64

Prezadovoljni Klafurić već misli na Željezničar, Rožman izbjegao TV kamere

N. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Nogometaši Veleža večeras su u derbiju 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sa minimalnih 1:0 savladali ekipu Sarajeva, a svoj komentar na ovaj meč dao je trener Rođenih Dean Klafurić, dok se Simon Rožman nije pojavio pred kamerama.
Klafurić je bio prezadovoljan predstavom svojih nogometaša i zasluženom pobjedom do koje su došli.

"Jedan korak, jedna pobjeda. Velika pobjeda. Sretan sam zbog navijača. Sve čestitke igračima koji su odigrali fantastičnu utakmicu. U svim segmentima igre nadigrali smo Sarajeva i zaista sam ponosan na sve igrače i stručni štab. Čestitke i navijačima za podršku", rekao je Klafurić za Arenu Sport.

Sarajevo nije imalo šut u okvir gola na ovoj utakmici, a na tu konstataciju komentatora je Klafurić odgovorio smireno i poručio da sada već misli na Željezničar, kojem Velež gostuje u narednom kolu na Grbavici.

"Igrači su uradili ono što su trebali. Ideja i plan su provedeni. Ono što treniramo - to i igramo. To svakog trenera veseli. No, gotovo je već s ovom utakmicom. Sada već mislimo na Želju i ne treba praviti nikakvu euforiju. Moramo znati realnost. Nogomet je nepredvidljiv, a mi koristimo tu njegovu radost na pravi način. Idemo utakmicu po utakmicu."

Za kraj je Klafurić pohvalio i ambijent u kojem je ovaj meč u Vrapčićima odigran.

"Pravi derbi, prava nogometna utakmica na evropskom nivou", zaključio je Klafurić.

Potom je svoj komentar trebao dati i Simon Rožman, no on se nije pojavio pred TV kamerama i onda je izjavu ponudio na konferenciji za medije.

"Čestitke kolegi i ekipi Veleža koji su zasluženo došli do pobjede. Zakazali smo kao pojedinci i kao ekipa. Nisu se borili ni za jednu loptu i nismo odigrali kako smo željeli. Čestitamo suparniku", rekao je Rožman i odgovorio na pitanje je li podcijenio Velež:

"Ne mogu reći da smo podcijenili Velež. Bili su precizni u izgradnji napada, u prvoj trećini terena. Nismo uzeli nijednu loptu da bismo došli u jedan širi prostor. Bilo je premalo dubine što se tiče moje ekipe. Zakazali smo, a bila je ovo obična sedmica i obična priprema kao za svaku utakmicu".

Naredni meč Sarajevo igra protiv GOŠK-a na domaćem terenu, dok Velež gostuje Željezničaru na Grbavici.