Pojačanje za Barcelonu
22

"Priđite i poljubite sveca”: Španci hvale Olma nakon spektakularnog debija

N. K.
Dani Olmo (Foto: EPA-EFE)
Dani Olmo (Foto: EPA-EFE)
Barcelona je nakon trećeg kola ostala jedina ekipa s maksimalnim učinkom u novoj sezoni španske La Lige, a pobjednički pogodak za 2:1 na gostovanju kod Rayo Vallecana postigao je Dani Olmo u svom prvom seniorskom nastupu za Katalonce.
Naime, Olmo je propustio prve dvije ligaške utakmice jer ga Barcelona nije uspjela registrovati te je sad došlo sve na svoje.
"Veoma dobro sam se osjećao, veoma sam se radovao ovoj utakmici. Osjećao sam se veoma dobro fizički, spreman za igru. Sada se to konačno dogodilo, tako da sam stvarno sretan što sam igrao, debitovao i pomogao ekipi. Otkad sam stigao, veselio sam se prvoj utakmici, debiju koji nije mogao bolje proći", rekao je Olmo nakon utakmice i sjajnog debija.

I španska Marca mu se naklonila tako što je preko cijele naslovnice stavila fotografiju Olma raširenih ruku uz veliki naslov "Priđite i poljubite sveca".

"Magični Olmo" stoji na naslovnici Mundo Deportiva te dodatak: "Danijev zvjezdani debi ključan za savršeni učinak Barcelone i usamljenost na vrhu La Lige."

I Sport na naslovnici također ima Olma uz natpis "Spektakularni debi" uz dodatak: "Olmo je ušao u drugom poluvremenu i izveo revoluciju."