U Bijeljini
49

Priveden Milorad Sofrenić, član Izvršnog odbora NS BiH i bivši direktor Centra za socijalni rad

N. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
U Bijeljini je danas policija privela Milorada Sofrenića, bivšeg direktora Centra za socijalni rad u ovom gradu, koji dugi niz godina obnaša i ulogu člana Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Kako piše portal Info Bijeljina, Sofrenić je donedavno bio direktor Centra za socijalni rad, a priveden je nakon što je protiv njega ranije podniesena krivična prijava zbog zloupotrebe položaja i nesavjesnog rada u službi.

Aktivnostima na privođenju Sofrenića rukovodi Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, u toku je pretres prostorija Centra za socijalni rad, a uskoro će biti poznato još detalja u vezi s ovim slučajem.

Milorad Sofrenić rođen je 1959. godine u Gornjem Brodcu (općina Bijeljina). Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 1983. godine.

Bio je načelnik Odjeljenja za finansije Općine Bijeljina od 2000. do 2018. godine, kada dolazi na poziciju direktora Centra za socijalni rad u Bijeljini.

Nastupao je za FK Jedinstvo Brodac od 1975. do 1988. godine te bio nogometni sudija od 1987. do 2005. godine, kao i kontrolor suđenja u Premijer ligi BiH i potpredsjednik FK Jedinstvo Brodac.

Na izbornoj sjednici Skupštine NS BiH, održanoj u decembru 2012. godine izabran je za člana Izvršnog odbora NS BiH, a od 2016. godine do 2021. obnašao je funkciju prvog potpredsjednika NS BiH.

Na Izbornoj sjednici Generalne Skupštine NS BiH u martu 2021. godine ponovo je izabran za člana IO NS BiH za period od 2021. do 2024. godine.