"Od 10 do 0"
15

Problemi u Realu: Bellingham je "nestao" i frustriran je, Marca objasnila situaciju

D. P.
Bellingham još čeka na prvi pogodak u sezoni (Foto: EPA-EFE)
Bellingham još čeka na prvi pogodak u sezoni (Foto: EPA-EFE)
Španski mediji u posljednja dva dana intenzivno pišu o situaciji s Judeom Bellinghamom koji nije ni sjenka onog nogometaša koji je prošle godine donosio trofeje Kraljevskom klubu.

Mladi Englez (21) iza sebe ima košmaran start sezone. Takmičarsku godinu je započeo povredom, vratio se na teren, a onda u devet utakmica nije postigao ni gol.

U svakoj utakmici evidentno je njegovo nezadovoljstvo, a stvari su izmakle kontroli nakon što je tokom utakmice protiv Celte Vigo počeo vikati na Viniciusa Juniora jer mu nije dodao jednu loptu. Također, na svakom potezu vidi se da je pod pritiskom.

Španska Marca nije imala milosti prema Bellinghamovim nastupima, pa su ga tako žestoko prozvali na naslovnici lista: "Od 10 do 0 za samo godinu dana".

Da postoji problem u svlačionici, Marca je objavila jutros. Kako prenosi uvijek pouzdani list, Bellingham je frustriran svojom formom i nezadovoljan je svojim statusom u klubu.

Bellingham smatra da ga je dovođenje Kyliana Mbappea zasjenilo, te da više nije glavna zvijezda tima. Javnost je očekivala da se takva situacija dogodi s Viniciusom Juniorom nakon dolaska Mbappea, ali je očigledno Bellingham taj koji je pao u "zaborav".

Dok mediji otkrivaju šta se tačno događa s Bellinghamom, stvari smiruje trener Carlo Ancelotti koji je stao u zaštitu svog nogometaša.

"Iznenađenje je bilo što je prošle godine postigao toliki broj golova. Radosni smo njegovim nastupima i ove sezone. Postizali smo golove i postizat ćemo ih još više jer imamo mnogo talenta u igri ka naprijed", rekao je Ancelotti.

Real Madrid novi ispit ima večeras kada na Santiago Bernabeu stiže ekipa Borussije Dortmund u reprizi finala Lige prvaka iz prošle sezone.