Žele dovesti najbolje
30

Procurio Cityjev plan: Uložit će ogroman novac u pojačanja ako Guardiola napusti klub

N. K.
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Španskom treneru Pepu Guardioli ugovor s Manchester Cityjem ističe na kraju sezone, a Građani već sada imaju višemilionski plan za dovođenje najboljih igrača na svijetu, prenosi engleski Mirror.

Naime, City je s obzirom na Guardiolin mogući odlazak nakon osam uspješnih sezona i 18 osvojenih trofeja pripremio transferni fond koji će premašiti 355 miliona eura.

"Moćna financijska pozicija Cityja izgrađena je na temelju ulaganja vlasnika Sheikha Mansoura nakon njegova preuzimanja kluba 2008. godine. Međutim, kontinuirani period uspjeha bez presedana pod Guardiolom omogućilo je klubu da otvori unosne tokove komercijalnih prihoda koji su dodatno potaknuti sposobnošću Građana da generišu ogromne iznose kroz trgovanje igračima", piše Mirror.

City već radi na renoviranju Etihada, a u protekle je dvije godine ostvario dobit veću od 130 miliona eura.

Vlasnik Sheikh Mansour zatražio je od predsjednika kluba Khaldoona Al Mubaraka da učini sve što je potrebno kako bi Guardiola ostao u Manchesteru i nakon isteka trenutnog ugovora.

Ipak, UEFA-ine sankcije koje prijete Cityju zbog navodnih 115 nepravilnosti u radu kluba mogle bi odigrati ključnu ulogu u njegovoj konačnoj odluci.