Bivši selektor BiH
27

Prosinečki savjetuje Gülera kako da postane novi Modrić, oduševljen je mladim Turčinom

D. P.
Prosinečki ruši negativne rekorde na klupi Crne Gore (Foto: EPA-EFE)
Prosinečki ruši negativne rekorde na klupi Crne Gore (Foto: EPA-EFE)
Legenda hrvatskog i nogometa na ovim prostorima Robert Prosinečki govorio je u intervjuu za španski AS o Barceloni i Real Madridu, lošim rezultatima na klupi reprezentacije Crne Gore, ali i velikim očekivanjima koja ima od Arde Gülera.

Bivši igrač Real Madrida i Barcelone ispričao je kako poštuje Barcelonu, ali da ipak Real Madrid smatra najvećim klubom na svijetu. Glasao je za Real kao klub broj jedan u njegovoj karijeri i životu.

Ardu Gülera smatra jednim od najvećih talenata i smatra da bi možda u jednom trenutku karijere mogao naslijediti svog sunarodnjaka Luku Modrića. Ipak, za to mu je potreban ozbiljan rad.

"Prerano je govoriti da li će Güler ikada postati legenda poput Modrića, ali pred Ardom je dug put. Da bi bio poput Modrića, on se mora doslijedno i postepeno transformirati. Pretvoriti sav potencijal u uspjeh na terenu tokom cijele karijere. Güler ima veliki potencijal i očekujem da će njegova karijera biti sve bolja i bolja. Njegova inteligencija je na visokom nivou i veoma je dominantan s loptom", rekao je nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Prosinečki sada vodi selekciju Crne Gore i tu je upisao četiri poraza na startu Lige nacija. Okrivio je povrede za užasan start.

"Nažalost, sa crnogorskim timom smo izgubili sve četiri utakmice u Ligi nacija. Imali smo ozbiljnih problema sa povredama. Savić nije mogao da bude sa nama zbog povreda od početka sezone. On je veoma važan igrač i vođa tima. Nismo mogli imati koristi od četiri ili pet igrača za koje smo planirali da odigraju neke utakmice. Ova situacija smanjuje tempo našeg tima. Plus, u našoj grupi ima mnogo jakih timova", dodao je legendarni Vatreni.

Osim četiri poraza na klupi Crne Gore u Ligi nacija, u svim takmičenjima ova selekcija ih je nanizala čak šest i pod Prosinečkim postavila negativan rekord.