Ostaje u Italiji
65

Prva velika šansa za reprezentativca BiH: Tarik Muharemović napušta Juventus

D. P.
Muharemović nije dobio šansu u Juventusu (Foto: Juventus Next Gen)
Muharemović nije dobio šansu u Juventusu (Foto: Juventus Next Gen)
Mladi bosanskohercegovački defanzivac Tarik Muharemović u narednim satima trebao bi postati novi nogometaš Sassuola, prenose ugledni italijanski mediji.

Muharemović (21) godinama je član velikog Juventusa, ali tu nikada nije dobio šansu u seniorskom nogometu. Igrao je za drugi tim Juventusa u trećem rangu italijanskog nogometa i tu s vremena na vrijeme bio kapiten.

Reprezentativac BiH, koji je odigrao dvije utakmice za Zmajeve, a prethodno je nastupao i za našu U-21 selekciju, ovog ljeta trenirao je sa seniorima Stare dame, ali očigledno da tu ne bi imao veliku minutažu tokom naredne sezone, pa je odlučio krenuti u seniorski nogomet.

Njegov novi klub trebao bi biti Sassuolo, prenosi jedan od najuglednijih italijanskih novinara Nicolo Schira.

Schira navodi kako je Sassuolo na pragu dogovora s Muharemovićem i Juventusom, a da je njihova želja posudba mladog nogometaša na godinu dana uz opciju otkupa ugovora narednog ljeta. Tako je Sassuolo prestigao Genou u utrci za dovođenje talentovanog bh. nogometaša.

Iako bi to bio transfer u niži rang takmičenja, jer Sassuolo igra u Seriji B nakon ispadanja u maju, za Muharemovića bi bio prva velika šansa u seniorskom nogometu i pokušaj da se napravi kvalitetna karijera na Apeninima.