RTS-ov analitičar
12

Rade Bogdanović "opleo" po Piksiju: Samoljubiv je i neobjektivan, maltretirao je Tadića

E. B.
Rade Bogdanović (Foto: Screenshot)
Rade Bogdanović (Foto: Screenshot)
Srbija je sinoć ispala s Eura nakon što je u grupi C zauzela posljednje mjesto, a nakon susreta RTS-ov analitičar Rade Bogdanović oštro je kritikovao selektora Dragana Stojkovića Piksija i kapitena Dušana Tadića.
Nekadašnji nogometaš Željezničara je bio duboko razočaran Piksijevom izjavom da je zadovoljan što se Srbija "nije obrukala" i "nije bila vreća za udaranje".

"Selektor je lijepo ispričao, nahvalio kao i svih ovih godina. Njegov najveći problem je što još igra nogomet, samoljubiv je i nije objektivan“, rekao je Bogdanović i nastavio:

"Niko nije očekivao da nas neko udara kao vreću. Čovjek ima platu milion i po eura godišnje i priča da je neko očekivao da nas neko udara kao vreću. Selektore, mi smo te doveli da nas ne udaraju, dali su ti platu...", rekao je Bogdanović koji je poručio kapitenu Tadiću da se pod hitno oprosti od dresa reprezentacije.

"Sad gledam Tadića i sto posto mogu reći da je pogriješio što nije otišao u penziju nakon Katara. Da ode kao gospodin, a ne da ga nogometno siluju na Euru i stavljaju prvu utakmicu na klupu, da na drugoj utakmici igra, pa da ga izvodi, a na trećoj ga opet stavlja na klupu. I to u utakmici u kojoj Srbija može proći dalje", rekao je Bogdanović i poslao Tadiću direktnu poruku.

"Pozdravi se sutra u 11, ako možeš u Minhenu, da se rastanete i kažeš: 'U redu, odigrao sam 110 utakmica'. Ne znam je li postojala reprezentacija u Evropi koja je maltretirala nekog kao kapitena", rekao je Bogdanović.