Zmaj pokrenuo biznis
110

Rade Krunić investira u pijacu u Srbiji, počela izgradnja projekta vrijednog dva miliona eura

H. H.
Foto: srbobran.rs
Foto: srbobran.rs
U srbijanskom gradu Srbobranu počela je izgradnja novog Reatail parka i nove pijace, na mjestu stare glavne pijace, a novi investitor je bh. nogometni reprezentativac Rade Krunić.

Prema utvrđenom planu, bit će otvorene četiri prodavnice poznatih brendova i izgrađen novi tržni prostor po savremenim standardima.

Vrijednost investicije je, kako se navodi, oko dva miliona eura.

"Plan je da se projekat okonča do kraja ove godine i sve radnje budu otvorene. Na istoj parceli na kojoj je bila do sada, minimalno izmještena, gradit će se nova pijaca, a plan je prostor popločati behaton pločama, postaviti natkrivene tezge i ostaviti dovoljno prostora za uobičajenu prodaju van tezgi", rekao je Radivoj Debeljački, predsjednik Općine Srbobran.

Prema njegovim riječima, oko retail parka biće izgrađena saobraćajnica za ulaz i izlaz iz cijelog prostora, a tržni centar i nova pijaca neće biti odvojeni nikakvom ogradom.

Podsjetimo, Krunić je na početku ove godine prešao u Fenerbahče iz Milana i nije se naigrao u klubu iz Istanbula, ali dolaskom novog trenera Josea Mourinha dobio je novu šansu i očekuje se da ostane u ekipi u kojoj nastupa i Edin Džeko.