Crveni promijenio sve
1

Radnik s igračem manje spašavao već upisane bodove protiv Sloge, Teodorović junak Bijeljinaca

N. M.
Foto: FK Radnik Bijeljina Soccerbet
Foto: FK Radnik Bijeljina Soccerbet
Nogometaši Radnika danas su u 10. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu u Bijeljini savladali Slogu Meridian iz Doboja, a rezultat je bio 2:1.

Radnik je na ovom meču kontrolisao apsolutno sve do 75. minute, kada je ostao s igračem manje, pa je u finišu morao spašavati već upisane bodove.

Otvaranje utakmice obilježio je veliki broj prekršaja i prekida igre, a do vodstva Radnik stiže u 19. minuti. Tada je Damjan Krajišnik ubacio iz kornera, a pred golom Dobojlija se najbolje snalazi Danilo Teodorović i šalje loptu u mrežu za 1:0.

Napadao je Radnik i nakon toga te konstantno prijetio, a u 35. minuti je stigao i do drugog pogotka. Ponovo je strijelac bio Teodorović, koji je pobjedao odbrani gostiju i matirao Pavlovića za 2:0.

Činilo se da Radnik ide ka rutinskoj pobjedi u nastavku, ali onda su se stvari zakomplicirale za Bijeljince. Naime, Radnik je posljednjih petnaest minuta meča igrao s igračem manje, pošto u 75. minuti Nebojša Gavrić kao zadnji igrač odbrane ruši Dejana Vidića, koji je išao sam prema golu domaćih.

Iz slobodnjaka Dobojlije nisu ugrozile gol Radnika, a potom su u finišu utakmice propustili nekoliko šansi. Do pogotka Sloga stiže prekasno, pošto Vidić mrežu Radnika trese u 92. minuti, samo minut prije kraja meča.

Bilo je tada već prekasno da se Sloga potpuno vrati pa je Radnik slavio sa 2:1 i osvojio velika tri boda protiv rivala s kojim će se vjerovatno boriti za opstanak ove sezone.

Radnik je sada sedmoplasirani sa 13 osvojenih bodova, dok je Sloga na desetom mjestu sa četiri boda manje.

Rezultat i strijelac:

Radnik - Sloga 2:1 (Teodorović 19', 35' / Vidić 90+2')

Tabela: