Sviđa mu se Split
49

Rakitić će nakon igračke karijere ostati u nogometu: Školovat ću se na Harvardu

N. K.
Ivan Rakitić (Foto: Ivana Ivanovic/Pixsell)
Ivan Rakitić (Foto: Ivana Ivanovic/Pixsell)
Hrvatski vezni nogometaš Ivan Rakitić rekao je u intervjuu katalonskim novinama ARA da mu je na početku sezone trebalo vremena da uhvati ritam u Hajduku, a da je sada "veoma zadovoljan".
"Kad sam potpisao za splitski Hajduk, supruga Raquel Mauri me pitala kako je živjeti u Hrvatskoj, a ja sam joj morao reći da ne znam. Bio sam ovdje samo dvije do tri sedmice, ili s reprezentacijom ili na odmoru, ali iskreno, što se tiče gostoprimstva ljudi, ne razlikuje se puno od Seville", izjavio je Rakitić u telefonskom razgovoru objavljenom u nedjelju.

Bivši igrač Barcelone i Seville napomenuo je da mu se sviđa živjeti u Splitu jer mu je "blizu more".

"Supruga i kćerka su veoma sretne. Izuzetno sam zadovoljan u klubu, a navijači su nevjerovatni, ne samo na domaćim utakmicama nego i kada igramo u gostima. Da budem iskren, nisam poznavao tu ljubav grada i regije za ovaj klub", rekao je bivši hrvatski reprezentativac.

Rakitić je tokom karijere često bio lider na terenu, zbog čega je bio kapiten Seville i vicekapiten Hrvatske. Upitan vidi li se u budućnosti kao trener, odgovorio je da je bio u kontaktu s ljudima iz Hrvatskog nogometnog saveza kako bi se pripremio za dobijanje trenerske licence, prenosi Hina.

"Posjedujem i UEFA-in certifikat za upravljanje u nogometu te sam redovno u kontaktu s nekim njihovim predstavnicima. Planiram nastaviti školovanje u tom smjeru na Harvardu. Nisam siguran hoću li biti trener ili šta ću raditi, ali ću sigurno ostati povezan sa svijetom nogometa. Zato već uspostavljam te kontakte", poručio je Rakitić.