Stravične scene
34

Ranjen nekadašnji as Fenerbahčea, pucali su mu u stopalo nakon utakmice

N. M.
Akin nakon ranjavanja završio u bolnici (Foto: Screenshot)
Akin nakon ranjavanja završio u bolnici (Foto: Screenshot)
Nogometaši Fenerbahčea sinoć su na svom terenu sa 2:1 savladali belgijski Royale Union St. Gilloise u meču 1. kola nove sezone Evropske lige, a poslije utakmice je dramu preživio proslavljeni napadač turskog kluba.

Kako je Serhat Akin sam objavio na društvenim mrežama, on je poslije utakmice u Istanbulu ranjen tako što su mu nepoznati napadači pucali u stopala.

Nevjerovatno, ali Akin, koji danas radi kao sportski komentator, je objavio i fotografiju neposredno poslije ranjavanja, a ona je uznemirujućeg karaktera.

"Sa žaljenjem smo saznali da je bivši reprezentativac Serhat Akin povrijeđen u oružanom napadu. Žestoko osuđujemo gnusni napad i želimo Serhatu Akinu brz oporavak", stoji u saopćenju Nogometnog saveza Turske.

Akin je u karijeri za Fenerbahče odigrao 154 utakmice i postigao 49 golova, uz 27 asistencija, a dres reprezentacije turske oblačio je 16 puta.

Osim za Fener, igrao je i za belgijski Anderlecht te njemačke timove Koeln i Karlsruher, a u Turskoj je još nosio dresove Konyaspora, Turgutluspora i Kocaelispora.

Inače, Fener je sinoć protiv St. Gilloisea slavio 2:1 golom Soyuncua i autogolom Burgessa, dok je jedini gol za goste postigao Sykes. Edin Džeko je na terenu bio od 77. minute.