Već 10. vozilo u garaži
34

Rashford potrošio 240.000 eura na novi automobil iako ga nema pravo voziti

D. P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Nogometaš Manchester Uniteda Marcus Rashford potrošio je ozbiljnu sumu novca na novi automobil, a ono što je engleskim medijima interesantno u svemu tome, jeste da je još uvijek pod zabranom upravljanja motornim vozilima.

Rashford, kao i velika većina nogometnih zvijezda, zaluđenik je u skupocjene automobile, a posljednjih dana svoju garažu osvježio je novim modelom Bentley Flying Spur Azure na kojeg je izdvojio 240.000 eura.

Ono što je medijima na Otoku interesantno, jeste da Rashford neće imati pravo upravljati svojim novim automobilom sve do januara naredne godine jer je još uvijek pod zabranom.

Engleski reprezentativac je ljetos kažnjen oduzimanjem vozačke, a platio je i približno 2.000 eura kazne jer je vozio 160 kilometara na sat kroz naseljeno mjesto.

Tako će Rashford sačekati da upotrijebi svog novog ljubimca, a njegovi najbliži imat će priliku u njemu ga voziti na treninge i utakmice.

Nogometaš Manchester Uniteda prethodno je u garaži imao desetak automobila među kojima su dva Lamborghinija, McLaren 765 Long Tail, Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow i brojni drugi.

Nakon teškog perioda u karijeri, ofanzivac Manchester Uniteda je konačno proigrao na startu nove sezone, a na posljednje tri utakmice postigao je i tri gola.