Džentlmenski potez
46

Rashford spasio najatraktivniju nogometašicu svijeta od nasrtljivih muškaraca u noćnom klubu

H. H.
Marcus Rashford i Alisha Lehmann (Foto: Twitter / montaža)
Marcus Rashford i Alisha Lehmann (Foto: Twitter / montaža)
Marcus Rashford je dobio pohvale za džentlemsnki potez nakon što je pozvao zvijezdu Aston Ville Alishu Lehmann u privatni prostor u noćnom klubu, gdje je bila izložena neprimjerenim komentarima grupe muškaraca odmah po dolasku.

Rashford i Lehmann, koji se ranije nisu sretali, naletjeli su jedno na drugo u noćnom izlasku u Chinawhiteu u Manchesteru, a prema pisanju The Suna, Lehmann je bila žrtva "mobinga" od strane grupe muškaraca po dolasku u noćni klub, te joj je napadač Manchester Uniteda ponudio svoju pomoć.

Rashford, koji je zaručen za Lusiu Loi od maja 2022. godine je napravio prostor za Lehmann i njene prijatelje u svom dijelu kluba koji je rezervisao.

"Marcus je očistio sto i pozvao nju i njene prijatelje da im se pridruže. Bio je to prvi put da su se sreli, ali on je znao ko je Alisha. Razmijenili su nekoliko riječi i ona mu je zahvalila, a zatim su nastavili žurku sa svojim odvojenim grupama prijatelja", rekao je neimenovani izvor za The Sun.

Članica Aston Ville Alisha Lehmann često je počašćena epitetima najatraktivnije igračice na svijeta, a poznata je i po svojoj provokativnoj strani koja uključuje fotografije u bikiniju na plaži.

Lehman je u fokus javnosti došla nakon što su mediji u Britaniji u novembru 2021. godine objavili da je raskinula sa saigračicom Ramonom Bachmann te se na kraju okrenula nogometašu Aston Ville Douglasu Luizu, a koji je napustio prije nekoliko mjeseci.