Serie A
52

Raspucana Mourinhova Roma razbila Atalantu u Bergamu i vratila se u borbu za Ligu prvaka

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Rome upisali su važnu pobjedu u meču 18. kola italijanske Serije A protiv Atalante u gostima rezultatom 4:1, čime se tim Josea Mourinha vratio u borbu za jednu od prve četiri pozicije koje naredne sezone vode direktno u Ligu prvaka.

Roma je puno bolje otvorila meč i već u prvoj minuti golom Abrahama došla u vodstvo od 1:0, a treba reći i to da je engleski napadač u ovoj situaciji imao puno sreće jer mu se lopta odbila direktno u tijelo i prešla preko golmana Atalante te ušla u gol.

Početni šok u kojem su bili igrači Atalante, Roma je dodatno iskoristila u 27. minuti kada se Zaniolo sjajno izborio za loptu i pogodio za 2:0, a iako se činilo da će Vučica na poluvrijeme otići s velikim vodstvom, rezervista Muriel u prvoj minuti sudijske nadoknade pogađa za 2:1 i vraća svoj tim u igru.

Atalanta u 68. minuti preko Zapate dolazi do poravnanja od 2:2, no sudija je nakon VAR intervencije poništio ovaj gol zbog nedozvoljene pozicije, a ubrzo nakon toga Smalling pogađa za 3:1, čime je riješio pitanje pobjednika i donio trijumf svom timu.

Konačnih 4:1 postavio je Abraham svojim drugim golom na ovom meču, a ukupno šestim u ovoj sezoni Serije A.

Roma je ovom pobjedom došla do 31. boda u ovoj sezoni i sada imaju pet manje od Napolija, a prošli su i na šest bodova Atalanti pa nema sumnje da im je ova pobjeda izuzetno važna.

Rezultat i strijelci:

Atalanta - Roma 1:4 (Muriel 45+1' - Abraham 2', 82', Zaniolo 27' , Smalling 73')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore