Prijetnje Enzu Fernandezu
51

Razotkrivene skandalozne riječi iz londonskog derbija: "Čekam te, ubit ću te ispred stadiona"

D. P.
Zaiskrilo među zvijezdama (Foto: Screenshot)
Zaiskrilo među zvijezdama (Foto: Screenshot)
Manji londonski derbi između West Hama i Chelseaja uvijek donese tenzije, a tako je bilo i jučer kada su se u jednom sukobu našli Meksikanac Edson Alvarez i Argentinac Enzo Fernandez.

Nogometaši Chelseaja su bez većih problema savladali West Ham rezultatom 3:0, pa su se tako nastavili problemi za domaćeg trenera Julena Lopeteguija, koji je već pod pritiskom otkaza.

Tenzije su se mogle osjetiti na svakom dijelu terena, a nakon trećeg gola Chelseaja, burno je reagovao Edson Alvarez koji je nasrnuo na strijelca Colea Palmera. Odmah se u sve uključio Palmerov saigrač Enzo Fernandez, pa smo gotovo svjedočili pravom sukobu.

Alvarez je u toj gužvi napravio pravi skandal i zaprijetio ubistvom svom rivalu iz Argentine. Iako je Meksikanac prekrio usta rukom, komentatori s ovlaštenog emitera za špansko tržište preveli su šta je sve izgovoreno na ovom jeziku tokom rasprave.

"Sačekat ću te, ubit ću te ispred stadiona, gdje god želiš", poručio je Alvarez aktuelnom prvaku svijeta s Argentinom, na što mu je Fernandez odgovorio: "Čekam te".

Za ovakve poruke Alvarez bi mogao dobiti žestoku kaznu nadležne komisije Premier lige, a s kaznom bi mogao proći i Fernandez.

Chelsea nakon pet kola ima 10 bodova i nalazi se pri vrhu tabele, dok je West Ham na samo četiri i tek je na 14. poziciji, tako da je klupa Lopeteguija i više nego uzdrmana.