Liga prvaka
22

Tok utakmice / RB Leipzig - PSG 0:3

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
PSG je u prvom polufinalnom susretu Lige prvaka koji se igrao večeras u Lisabonu pobijedio RB Leipzig rezultatom 3:0. Tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.

90' - Gotova je utakmica. PSG je sasvim zasluženo pobijedio i plasirao se u finale Lige prvaka.

72' - Nakon malog zatišja velika šansa za PSG! Mbappe je izbio sam pred Gulacsija, ali je pucao direktno u Leipzigova golmana.

56' - GOOOOOL! PSG sada vodi 3:0, a strijelac je Bernat. Mukiele je pao kod lijevog kornera i svi igrači Leipziga su tražili prekršaj. Međutim, akcija je nastavljena, Di Maria je ubacio, a Bernat glavom od poda pogodio za vjerovatno ulazak PSG-a u finale.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme. PSG ima veliku prednost i odlično igra.

44' - Kakva prilika za PSG! Mbappe je pobjegao dvojici igrača Lepiziga i odigrao Neymaru u sredinu, ali je Brazilac pucao kraj gola. Večeras Neymar nema sreće.

42' - GOOOOOL! PSG je udvostručio vodstvo, a strijelac je Di Maria. Kastastrofalna pogreška Gulacsija koji je očajno ispucao loptu, a ona dolazi do Di Marije koji je rutinski pospremio u gol za veliku prednost Francuza.

35' - Nova stativa Neymara, druga večeras. 35' Stativa! Brazilac je iz slobodnog udarca pokušao iznenaditi Gulacsija koji je izašao na ubačaj, ali je stativa spasila Nijemce.

25' - Leipzig se napokon budi. Lainer je dobro probio po desnoj strani i zavrnuo u sredinu, ali je Poulsen pucao kraj gola. Lopta mu je malo otišla iza leđa pa je nije najbolje zahvatio.

13' - GOOOOOL! PSG je došao do zasluženog vodstva, a strijelac je bio Marquinhos. Prethodno je Neymar izborio slobodan udarac na desnoj strani, a Di Maria je savršeno ubacio. Marquinhos je glavom s vrha peterca zakucao loptu u gol za vodstvo PSG-a.

8' - Ponovo uzbuđenje pred golom RB Leipziga. Gulacsi je pogriješio i loptom napucao Neymara, Mbappe ju je spremio u prazan gol, ali je signalizirano Neymarovo igranje rukom.

6' - Kakva šansa za PSG! Mbappe je savršeno proigrao Neymara koji izbija ispred Gulacsija i puca vrhom kopačke, ali pogađa stativu.

1' - Počela je utakmica u Lisabonu.

20:50 - Bjorn Kuipers će suditi večerašnju utakmicu, a pobjednik će u nedjeljnom finalu odmjeriti snage s boljim iz sutrašnjeg duela između Bayerna i Lyona.

20:40 - Ova dva rivala odigrala su prije šest godina prijateljsku utakmicu koju je RB Leizpig riješio u svoju korist rezultatom 4:2. Za njemački tim tada su zabijali Boyd, Poulsen, Thomalla uz autogol Marquinhosa, dok su Ongenda i Bahebeck postigli golove za PSG. Po svemu sudeći i večeras nas očekuje otvorena utakmica i veliki broj pogodaka.

20:30 - I PSG se rezultatom 2:1 plasirao u polufinale Lige prvaka, ali je do prolaska došao nakon velikog preokreta u posljednjim trenucima meča. Imala je Atalanta golom Pašalića prolaz u rukama, ali su Marquinhos i Choupo-Moting preokrenuli rezultat u sudijskoj nadoknadi. Vrijedi istaći da je za razliku od RB Leipziga, PSG ipak bio znatno bolji rival u odnosu na svog protivnika u četvrtfinalu.

20:20 - RB Leipzig je u polufinale stigao nakon izbacivanja Atletica rezultatom 2:1. Njemačka ekipa je odigrala sjajno taj meč, uglavnom su kontrolisali igru i zasluženo se plasirala dalje. Strijelci za pobjedu protiv Atletica bili su Olmo i Adams, dok je Joao Felix bio strijelac za Atletico. Inače, Adamsov gol vrijedan prolaza je došao dvije minute prije kraja meča.

20:10 - Treneri oba tima već su se odlučili za sastave. Za nominalnog domaćina RB Leizpig igrat će Gulacsi, Mukiele, Upamecano, Klostermann, Angelino, Nkunku, Kampl, Laimer, Sabitzer, Olmo i Poulsen.

S druge strane, za PSG od prve minute nastupat će Rico, Kimpembe, Kehrer, Thiago Silva, Bernat, Herrera, Paredes, Marquinhos, Di Maria, Neymar i Mbappe. Naravno, najveće pojačanje za Parižane je povratak Kyliana Mbappea u startnu postavu francuskog prvaka.
20:00 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos polufinalne utakmice Lige prvaka između RB Leipziga i PSG-a. Prvi polufinalni susret se igra s početkom u 21 sat.