Veliki sportista
1.3k

Rüdiger nakon utakmice grlio Džekinu porodicu, porukom je osvojio srca navijača BiH

H. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Njemački reprezentativac Antonio Rüdiger privukao je veliku pažnju bh. navijača na utakmici u Zenici, a tokom i poslije susreta pokazao je svoju pozitivnu ljudsku i sportsku stranu.

Publika ga je u nekoliko navrata na samom terenu ispratila aplauzima uz skandiranje, a as madridskog Reala nakon utakmice našao je i vremena za kratki susret sa prijateljem Edinom Džekom i njegovom porodicom.

S obzirom da su skupa igrali u Romi, Džeko i Rüdiger se odlično poznaju, a njemački reprezentativac je pokazao veliko poštovanje Dijamantu tako što je srdačno pozdravio i članove Džekine porodice.

To nije bilo sve, jer je na Instagramu nakon utakmice napisao poruku u kojoj se zahvalio svim navijačima BiH i tako osvojio njihova srca.

"Dobra pobjeda i zaslužena. Hvala Bosno na ljubavi koju si mi pokazala", napisao je sjajni defanzivac i tako pobrao dodatne simpatije naših navijača.

Naredni meč BiH igra u ponedjeljak protiv Mađarske, koja će nam gostovati na Bilinom Polju. Isti dan će Njemačka dočekati Nizozemsku.