Svi putevi su jasni
39

Anketa / Real 15. put, Bayern, Man. City ili senzacija: Ko će osvojiti Ligu prvaka?

K. H.
Foto: UEFA.com/Twitter
Foto: UEFA.com/Twitter
Parovi četvrtfinala Lige prvaka izvučeni su danas, a poznato je i kako se timovi "križaju" u polufinalu te nema sumnje da nas očekuju velika uzbuđenja do kraja najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi. Pitamo vas: Ko je po vama najveći favorit za osvajanje Lige prvaka?

Parovi četvrtfinala Lige prvaka:

Real Madrid - Chelsea

Inter - Benfica

Manchester City - Bayern

Milan - Napoli

Parovi u polufinalu:

Milan/Napoli - Inter/Benfica

Real Madrid/Chelsea - Manchester City/Bayern

Bosnu i Hercegovinu predstavljaju dvojica reprezentativaca, a to su Edin Džeko i Rade Krunić, koji nastupaju za milanske rivale - Inter i Milan. Eventualno, ako izbace Benficu i Napoli, naši igrači bi se mogli sastati u polufinalu.

Titulu brani Real, koji je kroz historiju osvojio 14. trofeja Lige prvaka i nema sumnje da je Kraljevski klub i sada najveći favorit da osvoji ovaj trofej.

Ipak, Bayern i Manchester City su sigurno "gladni" uspjeha i velikih stvari, a posebno se to odnosi na tim Pepa Guardiole kojem je prijeko potreban ovaj trofej kako bi potvrdili dominaciju jedne generacije.

Utakmice četvrtfinala se igraju 11. i 12. aprila, a uzvrati su sedam dana poslije, dok su mečevi polufinala na rasporedu 9. i 10. maja te uzvrati sedam dana poslije.