La Liga
19

Real bez problema savladao Valenciju i vratio se u utrku za titulu

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Real Madrida pobijedili su na stadionu "Alfredo di Stefano" u okviru 23. kola La Lige ekipu Valencije rezultatom 2:0 te su tako potvrdili dobru formu upisavši treći uzastopni ligaški trijumf. Tako su se i vratili u utrku za titulu prvaka Španije.

Dobro je krenulo po Kraljeve budući da su u 12. minuti došli u vodstvo. Bila je to dobra akcija domaćih, Kroos je uposlio Benzemu koji pogađa mrežu gostiju preciznim udarcem s ivice šesnaesterca.

Tri minute prije odlaska na odmor Real je udvostručio vodstvo. Kroos je ovaj put uzeo ulogu strijelca nakon dodavanja Lucasa te se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 2:0.

U nastavku utakmice obje ekipe su igrale rezervisano pa su izostale velike prilike. Najbiliži golu bio je ponovo Real pola sata prije kraja meča kada je Mendy postigao pogodak, ali je on bio poništen nakon pregleda VAR-a zbog ofsajda. Real je i do kraja meča imao nekoliko prilika, ali se rezultat više nije mijenjao.

Real je današnjom pobjedom prestigao Barcelonu na drugom mjestu La Lige, a za vodećim Atleticom zaostaje pet bodova. Vrijedi istaći da Atletico ima i dvije utakmice manje. Valencia je na 12. poziciji.

Rezultat i strijelci:

Real Madrid - Valencia 2:0 (Benzema 12', Kroos 42')

Tabela: