Veteran na nosilima
1

Real golčinama Valverdea i Viniciusa srušio Villarreal, sjenu na trijumf bacila teška povreda Carvajala

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Real Madrida su večeras na Santiago Bernabeu stadionu sa 2:0 savladali Villarreal u meču 9. kola španske La Lige, a do pobjede su stigli fantastičnim pogocima.

Prvi gol na utakmici viđen je u 14. minuti, kada je Luka Modrić izveo korner i poslao loptu do Federica Valverdea, koji sa 25 metara šutira izrazito precizno i pogađa donji desni ugao gola Žute podmornice.

Imao je Villarreal svoje šanse da uzvrati u prvom poluvremenu, ali nije ih iskoristio, baš kao ni u drugom dijelu, u kojem Real još jednim golom potvrđuje svoju pobjedu.

Novi sjajan gol u 73. minuti postigao je Vinicius Junior, koji je sa 20 metara zakucao loptu pod prečku gola na kojem je stajao Diego Conde. Ovaj put je Valverde bio u ulozi asistenta.

Do kraja je ostalo 2:0 i Real je upisao šesti trijumf u devet mečeva, a trenutno je sa 21 bodom drugoplasirani tim na tabeli La Lige. Lider je Barcelona sa istim brojem bodova i boljom gol-razlikom, ali i utakmicom zaostatka. Villarreal je trećeplasiran sa 17 bodova.

Treba reći da je sjenu na pobjedu Reala bacila teška povreda Carvajala, pošto je iskusni bek na nosilima napustio travnjak poslije grubog prekršaja Yerryja Mine.

U narednom kolu Real gostuje Celti u Vigu, dok će Žuta podmornica ugostiti Getafe na svom stadionu.

Rezultat i strijelci:

Real Madrid - Villarreal 2:0 (Valverde 14', Vinicius 73')

Tabela: