Teško mu pada
45

Real je Brazilca (16) platio 72 miliona eura, sinoć se rasplakao jer je u velikoj golgeterskoj krizi

K. H.
Endrick plače na klupi za rezervne igrače (Foto: Screenshot/Twitter)
Endrick plače na klupi za rezervne igrače (Foto: Screenshot/Twitter)
Čudesni 16-godišnji nogometaš Endrick, kojeg je Real Madrid u decembru kupio za fiksnih 47 miliona eura (ukupno 72 miliona), rasplakao se na klupi u meču protiv Bragantina jer u 2023. godini još uvijek nije postigao pogodak.
Riječ je o igraču kojeg je Real platio fiksnih 35 miliona eura odštete, uz 25 miliona koje se odnose na bonuse, a platit će i 12 poreza, što ovaj transfer dovodi do difre od 72 miliona eura.

[TWITTER]1628800855360126977[/TWITTER]

Uoči transfera ovaj nogometaš je postigao devet pogodaka u 14 odigranih mečeva za Palmeiras, a Brazilci za njega kažu da je riječ o igraču kakav se još od Ronalda nije pojavio u Brazilu u kontekstu njegovih golgeterskih sposobnosti.

[TWITTER]1628796563467165697[/TWITTER]

Ipak, nakon što je dogovorio transfer u Real, ovaj 16-godišnji napadač nije toliko uspješan, a u 2023. godini odigrao je deset mečeva i nije postigao nijedan gol, a sve to ostavilo je traga na njemu i nakon što je napustio igru u 60. minuti utakmice protiv Bragantina, sjeo je na klupu za rezervne igrače i počeo plakati.

"Pokrio je lice jer je plakao, to je istina. Ja mu nisam otac, ali trebao sam ga zagrliti", rekao je njegov trener Abel Ferreira, nakon čega mu je dao savjete:

"Mora ostati smiren, niko ne voli kritike, a na njemu je ogroman pritisak da zabije pet-šest pogodaka i on se pokušava nositi s tim. Gol će se pojaviti na utakmici u pravo vrijeme, samo moraš biti smiren i igrati nogomet nasmijan."

Endrick je u omladinskim kategorijama postigao 170 golova na 172 utakmice igrajući i sa pet, šest godina starijim protivnicima, te stoga nije iznenađujuće što su svi evropski velikani stali u red za njegov potpis, no na kraju je Real bio najuspješniji.