Polufinale Lige prvaka
22

Real Madrid i Chelsea remizirali u utakmici s dva različita poluvremena

H. H.
Revanš susret na programu je naredne srijede na Stamford Bridgeu (Foto: EPA-EFE)
Revanš susret na programu je naredne srijede na Stamford Bridgeu (Foto: EPA-EFE)
U prvom polufinalnom meču Lige prvaka nogometaši Real Madrida i Chelseaja remizirali su rezultatom 1:1 u utakmici s dva različita poluvremena.

Prvi dio protekao je u nadigravanju i obostrano otvorenoj igri, te smo uživali u sjajnom nogometu.

Veliku šansu na otvaranju susreta imali su Plavci u 10. minuti. Pulišić je spustio loptu za Wernera na pet metara, ali njegov udarac iz čiste situacije sjajno je odbranio Courtois.

Ipak, samo četiri minute kasnije Chelsea je krunisao mnogo bolju igru na početku. Pulišić je primio jednu dubinsku loptu, a potom je zaobišao golmana Reala i sigurno je poslao u mrežu za 1:0.

Real je uzvratio u 22. minuti kada je Benzema fenomenalno šutirao lijevom nogom s 20-ak metara, ali stativa je bila saveznik kluba iz Londona. Samo tri minute kasnije Plavci su izveli novi opasan napad, ali na povratnu loptu Chilwell nije najbolje reagovao i mlako je šutirao pored gola.

Igralo se u nevjerovatnom tempu, a u 29. minuti Real je poravnao. Nakon prekida i gužve, lopta je došla do Benzeme koji je majstorski primio i akrobatskim udarcem iz blizine pogodio je za 1:1.

Do kraja prvog dijela nije bilo većih uzbuđenja, a nastavak je bio potpuno razočaravajući. Igralo se jako oprezno i sporo s obje strane, a najbolju šansu u 88. minuti imao je Varane kada je nakon kornera šutirao glavom pored gola i do kraja je ostalo 1:1.

Odluka o finalisti tako će pasti u revanšu za sedam dana u Londonu, a svakako da je Chelsea u blagoj prednosti nakon prve utakmice.