La Liga
0

Real se novim porazom oprašta od titule (4:2), anonimni Argentinac im postigao četiri pogotka

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Reala doživjeli su poraz od Girone u meču 31. kola španske La Lige rezultatom 4:2, a susret je obilježio Argentinski nogometaš Taty Castellanos, koji je Kraljevskom klubu postigao četiri pogotka.

Real je već u prvom napadu mogao doći u vodstvo, ali Rodrygo nije uspio pogoditi iz prve šanse koju je njegov tim napravio, da bi u 12. minuti stigla kazna na drugoj strani i to nakon pogotka koji je postigao Taty Castellanos.

Nastavio je domaći tim hrabro igrati u ovom meču pa su tako u 24. minuti postigli i drugi gol, a strijelac je opet bio Castellanos. Ipak, Real se budi pa preko Viniciusa smanjuje na 2:1, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U prvom napadu nastavka, sjajni Castellanos postiže treći gol i stiže do hat-tricka, a da mu je ovo definitivno utakmica života, bilo je jasno u 62. minuti kada i četvrti put trese mrežu Kraljevskog kluba. Već tada je bilo jasno da će Girona doći do pobjede i osvajanja tri boda.

Castellanos je tako postao prvi nogometaš u 21. vijeku koji je protiv Reala postigao četiri pogotka u La Ligi, dok je taj podvig napravio Robert Lewandowski u meču Lige prvaka, kada je nosio dres Borussije Dortmund.

Do kraja meča Real je tek uspio ublažiti poraz, a pogodio je rezervista Lucas u finišu meča.

Ovo je za Real bio šesti poraz u ovoj sezoni i čini se da nakon ove utakmice nemaju više nikakve šanse da se vrate u borbu za titulu prvaka, s obzirom na to da im Barcelona s utakmicom manje bježi 11 bodova.

Girona je ovom pobjedom skočila na devetu poziciju sa 41 osvojenim bodom, a dobrim rezultatima do kraja sezone mogli bi se uključiti i u borbu za evropska takmičenja.

Rezultat i strijelci:

Girona - Real Madrid 4:2 (Castellanos 12', 24', 46', 62' - Vinicius 34', Lucas 85')

Tabela: