Transfer na pomolu
20

Real stvara novi moćni vezni red, već godinu traju razgovori s engleskom zvijezdom

N. K.
Jude Bellingham (Foto: EPA-EFE)
Jude Bellingham (Foto: EPA-EFE)
Real bi narednog ljeta mogao ostati bez Tonija Kroosa i Luke Modrića, odnosno preostalog dvojca iz veznog reda koji je godinama dominirao evropskim nogometom, pa madridski klub već priprema dovođenje novog igrača na sredini terena.

U Real bi narednog ljeta trebao stići 19-godišnji nogometaš dortmundske Borussije Jude Bellingham, a dvije strane već godinu dana razgovaraju o mogućem transferu, piše Marca.

Kraljevski klub je ubijeđen da je Bellingham nogometaš kakav mu treba te imaju i spremni su potrošiti 100 miliona eura kolika je cijena Engleza.

Realov predsjednik Florentino Perez želi izgraditi novi vezni red koji bi trebao donijeti veliki broj trofeja pa su ranije već stigli mladi Francuzi Eduardo Camavinga i Aurelien Tchouameni.

Bellinghama žele i drugi veliki klubovi, ali klupska historija je na Realovoj strani i to se već pokazalo kod prijašnjih transfera kao bitna stvar.

Englez je u Borussiju stigao kao 17-godišnjak za 25 miliona eura iz Birminghama, a za njemački klub je odigrao 102 utakmice i zabio 14 golova uz 20 asistencija.

Bellingham je za eneglesku reprezentaciju debitovao u novembru 2020. godine i od tada je skupio 17 nastupa.