Liga prvaka
122

Real teškom mukom pobijedio Demirovićev Stuttgart, još jednom pogodio Mbappe

E. K.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Madridski Real je teškom mukom na Santiago Bernabeu stadionu savladao viceprvaka Njemačke Stuttgart rezultatom 3:1.

Stuttgart je bolje otvorio utakmicu i imao prilike preko Jamieja Lewelinga, Enza Millota dvaput i Angela Stillera koje nije iskoristio nakon čega je zaprijetio i Kylian Mbappe, ali je njegov udarac zaustavio golman Švaba. Do kraja prvog dijela smo zabilježili priliku Deniza Undava čiji je udarac izblokirao jedan od protivničkih igrača, a on je završio na prečki Courtoisovog gola pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Svega pola minute u nastavku bilo je dovoljno Realu da dođe u vodstvo, a precizan je bio Kylian Mbappe nakon asistencije Rodryga. Nakon gola Real je bio bolja ekipa, imao je prilike ponovo preko Mbappea i Viniciusa, ali ih nije uspio pretvoriti u gol što je Stuttgart kaznio u 68. minuti susreta i pogodio preko Deniza Undava za izjednačenje rezultata.

Bh. reprezentativac Ermedin Demirović je u igru ušao u 75. minuti susreta kada je zamijenio Enza Millota, ali do kraja susreta nije uspio zaprijetiti golu Reala, no jesu Kraljevi i to u 83. minuti susreta kada je Antonio Rudiger pogodio nakon asistencije Luke Modrića za pobjedu domaćeg tima.

Konačan rezultat susreta je postavio tinejdžer Endrick koji je mrežu golmana Stuttgarta pogodio nakon jedne kontre u petoj minuti sudijske nadoknade.

Dodajmo da je Sporting večeras savladao Lille rezultatom 2:0, a golove za domaće su postigli Victor Gyokeres i Zeno Debast. Francuski sastav je igrao s igračem manje od 40. minute zbog drugog žutog odnosno crvenog kartona Angela Gomesa.

Rezultat i strijelci:

Real Madrid - Stuttgart 3:1 (Mbappe 46' , Rudiger 83', Endrick 90+5' / Undav 68')

Sporting - Lille 2:0 (Gyokeres 38', Debast 65')

Tabela: