Mbappe opet strijelac
87

Real vodio 3:0 pa u dramatičnom finišu spašavao pobjedu protiv Alavesa

N. M.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Real Madrida savladali su u sedmom kolu španske La Lige ekipu Alavesa, a utakmica na stadionu Santiago Bernabeu završena je rezultatom 3:2 nakon što je Kraljevski tim morao spašavati već upisan trijumf.

Poveo je Real već iz prvog napada na utakmici, pošto je poslije 54 sekunde igre Lucas Vazquez zatresao mrežu gostiju za 1:0. Njegovom pogotku prethodio je sjajan prodor Viniciusa po lijevoj strani i njegova povratna lopta na ivicu peterca, odakle pogađa Vazquez.

Nakon toga je Alaves pružao solidan otpor Kraljevskom timu, da bi u 22. minuti bio poništen gol Kyliana Mbappea, pošto se Francuz nalazio u ofsajdu. Ipak, za Alaves nije bilo spasa u 40. minuti, kada je Mbappe nakon dodavanja Judea Bellinghama izašao sam pred golmana Alavesa Siveru te pogodio za 2:0.

Tako je Mbappe, činilo se, osigurao miran nastavak utakmice svom timu, a tada je stigao već do svog sedmog gola u dresu Reala, koji je obukao proteklog ljeta.

Na velikih 3:0 je u 48. minuti povisio Rodrygo, koji je postigao gol nakon fenomenalnog solo-prodora po desnoj strani.

Tada je Realu samo preostalo da privede posao kraju i dovrši meč, a u finišu je Alaves uspio da mu u velikoj mjeri zagorča život.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Naime, prvo u 85. minuti Alaves uspijeva doći do naizgled utješnog gola, koji postiže Carlos Benavidez za 3:1, ali nakon samo još dvije minute igre Kike Garcia smanjuje na 3:2!

Uslijedila je tada velika drama na Bernabeuu, u 96. minuti je jedna lopta nakon udarca Andera Guevare sijevnula pored stative, a Real je uspio da sačuva prednost i upiše tri boda.

Real je ostao drugi na tabeli sa 17 bodova, jednim manje od Barcelone, no Katalonci imaju i utakmicu zaostatka. Alaves se nalazi na osmoj poziciji sa 10 bodova.

Sljedeći meč za Real je veliki gradski derbi sa Atletico Madridom na Metropolitano stadionu za pet dana, dok će Alaves na megdan Getafeu.

Rezultat i strijelci:

Real Madrid - Alaves 3:2 (Vazquez 1', Mbappe 40', Rodrygo 48' / Benavidez 85', Garcia 87')

Tabela: