Plaćen 60 miliona eura
41

Realov budući superstar zaplakao na predstavljanju pred 43.000 navijača

H. H.
Endrick nije mogao skriti emocije na predstavljanju u Realu (Foto: EPA-EFE)
Endrick nije mogao skriti emocije na predstavljanju u Realu (Foto: EPA-EFE)
Brazilska nogometna senzacija Endrick (17) danas je zvanično predstavljen kao novi nogometaš Real Madrida na Santiago Bernabeu gdje ga je dočekalo 43.000 navijača.

Endrick je još 2022. dogovorio transfer u redove Kraljevskog kluba iz Palmeirasa, no pridružio im se tek kada je postao punoljetan.

Na stadionu Santiago Bernabeu dočekalo ga je 43.000 navijača, a na predstavljanju se rasplakao, poručivši da je ostvario san.

"Ne znam kako da opišem ovaj trenutak. Oduvijek sam želio doći ovamo i igrati za Real Madrid. Ostvario sam san, ne samo svoj, već i svoje porodice. Ovo je za njih", poručio je Endrick.

Ovaj nogometaš ima tek 17 godina, no jasno je da je velika budućnost ispred njega. Za Palmeiras je debitovao sa svega 16 godina, a u decembru 2022. godine Real Madrid je otkrio da će postati njihov igrač kada napuni 18 godina.

Za njegove usluge su platili 60 miliona eura, a da je riječ o vrhunskom nogometašu postalo je jasno prilikom meča za seniorsku reprezentaciju Brazila protiv Engleske kada je postigao gol na Wembleyju što je ponovio i nekoliko dana kasnije protiv Španije.

U cijelom paketu, Real će za usluge ovog igrača platiti 60 miliona eura, a uz to morati platiti i 12 miliona eura taksi.