Stao na "ludi" kamen
29

Realov mladi as Endrick (18) nije poslušao roditelje i oženio je pet godina stariju manekenku

H. H.
Endrick i Gabriely Miranda (Foto: Instagram)
Endrick i Gabriely Miranda (Foto: Instagram)
Brazilska nogometna senzacija Endrick (18) vjenčao se sa manekenkom Gabriely Mirandom (23).
Ljubavna priča talentovanog nogometaša Real Madrida potvrđena je zajedničkom objavom koju su podijelili na Instagramu.

"Matej 19:6: 'Tako više nisu dvoje, nego jedno tijelo. Dakle, ono što je Bog spojio, neka niko ne rastavlja. Konačno smo se vjenčali", napisali su, uz nekoliko fotografija sa svadbene ceremonije.

Vijest je izazvala val reakcija prijatelja, porodice i kolega, iako su prema ranijim navodima Endrickovi roditelji savjetovali svog sina da se smiri i razmisli o vjenčanju s pet godina starijom manekenkom Gabriely Mirandom, koju je upoznao prošle godine.

Prethodno je otkriveno da je mladi as potpisao ugovor sa svojom izabranicom koji sadrži nekoliko bizarnih klauzula, a jedna od njih je da jedno drugom moraju reći "volim te" kada god su u prilici.

Pored toga, ugovor zabranjuje drastične promjene u ponašanju obje strane kao i bilo kakvu ovisnost.

Endrick je još 2022. dogovorio transfer u redove Kraljevskog kluba iz Palmeirasa, no pridružio im se tek kada je postao punoljetan.

Za njegove usluge Kraljevi su platili 60 miliona eura, a da je riječ o vrhunskom nogometašu postalo je jasno prilikom meča za seniorsku reprezentaciju Brazila protiv Engleske kada je postigao gol na Wembleyju što je ponovio i nekoliko dana kasnije protiv Španije.

U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je četiri utakmice u kojima je skupio samo deset minuta igre, ali i to mu je bilo dovoljno da u drugom kolu protiv Valladolida postigne svoj prvijenac za Real.