Veliko slavlje
409

Realu uručen trofej za prvaka Evrope, Ancelotti zakucao ime na vrh vječite liste najvećih

D. P.
Real s peharom za 15. titulu prvaka Evrope (Foto: EPA-EFE)
Real s peharom za 15. titulu prvaka Evrope (Foto: EPA-EFE)
Nakon što su osvojili novu titulu prvaka Evrope, ukupno 15. u svojoj historiji, nogometaši Real Madrida su to znali proslaviti s trofejem namijenjenom osvajaču Lige prvaka.

Real Madrid je rezultatom 2:0 savladao Borussiju Dortmund pred 90.000 ljudi na Wembleyu, a njemački predstavnik je imao više od igre u većem dijelu utakmice, no nije uspio postići pogodak.

Kada su se napadači Dortmunda ispromašivali, u finišu utakmice uslijedila je već tradicionalna završnica Reala u kojoj su razbili svog protivnika, postigli dva gola i osvojili 15. titulu prvaka Evrope.

Nakon završetka utakmice, uslijedila je dodjela medalja i pehara. Igračima Reala uručena su priznanja za osvojeni titulu prvaka Evrope, a posebno emotivan bio je trener Carlo Ancelotti koji je večeras zakucao svoje ime na vječitu listu najvećih svjetskih trenera.

[TWITTER]1797015533054824909[/TWITTER]

Ancelotti je večeras došao do pete titule prvaka Evrope i time je dva koraka ispred svih ostalih trenera u Ligi prvaka. Slavni Italijan je osvojio tri titule s Realom i dvije s Milanom.

Dvije titule prvaka Evrope manje od Ancelottija imaju Bob Paisley, Zinedine Zidane i Pep Guardiola. Zidane i Guardiola su još uvijek aktivni treneri pa bi oni u budućnosti mogli napasti rekord kojeg drži slavni Italijan, a u obzir se može uzeti i Jose Mourinho koji je još uvijek aktivan i ima dvije titule prvaka Evrope.

Osim rekordnog broja titula prvaka Evrope, Ancelotti je jedini trener u historiji koji je osvojio sve "lige petice" tako da vjerovatno i više nema dileme ko je najveći trener svih vremena.