Nije lako Rođenima
393

Region bruji o historijskom debaklu Veleža: "Neviđena bruka, šamar, demoliranje u Andori"

D. P.
Velež će se teško "oprati" od ovoga (Foto: I. Š./Klix.ba)
Velež će se teško "oprati" od ovoga (Foto: I. Š./Klix.ba)
Teška bruka Veleža na gostovanju Inter d'Escaldesu u Andori nije prošla neopaženo, pa su se tako regionalni mediji takmičili u tome ko će bolje opisati jednu od najvećih sramota u historiji bosanskohercegovačkog nogometa.

Donedavno potpuni amateri koji ni bh. klubovima nisu mogli naštetiti, predstavnici Andore sinoć su do nogu potukli mostarski Velež. Inter d'Escaldes, ekipa koja nikada u historiji evropskih utakmica nije postigla više od tri gola, Veležu je "utrpala" pet golova u jednoj i ukupno šest golova u dvije utakmice.

Ovakav rezultat odjeknuo je čak i u cijeloj Evropi jer se ni evropski nogomet nije nagledao ovakvih partija jednog kluba iz Andore. No, s posebnom pažnjom utakmicu su ispratili regionalni mediji koji nisu štedjeli mostarske Rođene.

"BiH predstavniku se dogodila jedna od najvećih blamaža u historiji, kao i kompletnom tamošnjem nogometu", napisao je hrvatski Index, a sličnog stava je i Telegram koji navodi: "BiH predstavnik doživio jednu od najvećih blamaža u klupskoj povijesti. Deklasirao ga je andorski klub".

"Neviđena sramota / BiH velikan popio 'petardu' u europskim kvalifikacijama: 'Katastrofa u Andori", naslov je portala Net.hr, dok hrvatski Sportklub piše: "Velež doživio tešku blamažu: Klub iz Andore im zabio pet komada i izbacio ih iz Europe".

Portal 24sata.hr se s potpunim pravom našalio na račun Veleža, pa je u naslov stavio da je klub iz BiH primio pet golova iz Intera, ali naravno, ne onog iz Milana.

"Neviđena blamaža kluba iz BiH u Europi! Primili pet komada od Intera, ali od onog iz Andore", naslov je portala 24sata.hr, a u tekstu se dodaje: "Ovakva bruka teško će se oprati".

Hrvatski portal Nogometne vijesti priredile su još suroviji naslov: "Neviđena blamaža BiH kluba u Evropi: Nećete vjerovati ko je utrpao pet komada Veležu iz Mostara".

"Debakl i sramota mostarskog kluba u Andori, primili čak pet golova i ispali već u prvom pretkolu", naslov je na Jutarnjem listu.

Ni srbijanski mediji nisu bili ništa blaži prema Mostarcima pa tako B92 donosi tekst s naslovom: "Nezapamćena sramota – Velež ispao iz Evrope od predstavnika Andore", a u tekstu se dodaje zanimljiva opaska:

"Predstavnik Andore do sada u historiji nikada nikome u Evropi nije dao više od dva gola, što dovoljno govori o igri Veleža", dodaje B92.

Blic prenosi da je ovo najveća bruka u historiji Veleža: "Klub iz Andore demolirao Velež i izbacio ga iz Evrope: Mostarci se obrukali kao nikada prije", stoji u naslovu.

Potpuno realan naslov dao je srbijanski Telegraf: "Ponajveća bruka slavnog Veleža iz Mostara: Anonimni klub iz Andore ih dobio sa 5:1 i izbacio iz Evrope", stoji u naslovu, a u tekstu se dodaje: "Užasan rezultat za predstavnika Bosne i Hercegovine".

"Teška blamaža jugoslovenskog velikana: Petarda u Andori i šamar u Evropi, odmah su ispali", piše Mondo.rs.