Velež igra na Grbavici
365

Rođene sa tribina bodrili i bh. političari: Zajedno u loži Izetbegović, Konaković, Čampara...

Klix.ba
Screenshot (Foto: T. S./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
Na utakmici Veleža i Elfsborga koja se odigrala na stadionu Grbavica u Sarajevu, mnogi bosanskohercegovački političari su viđeni u svečanoj loži gdje pružaju podršku Rođenima.

Kao i na prethodnoj utakmici Veleža kada su na Grbavici slavili protiv AEK-a i ovaj put se na tribinama našao lider Naroda i pravde Elmedin Konaković. Sa njim je tu bio i federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i privrednik Mensur Mušija.

Dva reda niže mogao se vidjeti da utakmicu prati i lider najveće bošnjačke stranke SDA Bakir Izetbegović, a sa njim i Faruk Hadžibegić.

Pored njih, na zapadnoj tribini stadiona Grbavica prisutna su bila i druga poznata lica koja učestvuju u svakodnevnom javnom životu, kao i političari iz Hercegovačko-neretvanskog kantona poput Šerifa Špage.

Na tribinama je bio i pomoćnik ministra zdravstva FBiH i jedno od poznatijih lica borbe protiv koronavirusa Goran Čerkez. Njega i britanskog ambasadora u Bosni i Hercegovini Matta Fielda smo "uhvatili" dok se fotografiše sa našim vrhunskim sportistima Amelom Tukom i Lanom Pudar.

Nije izostala ni ambasadorica Švedske Johanna Strömquist koja je došla da podrži oba kluba s obzirom na to da je Elfsborg iz države iz koje i ona dolazi.

Velež je večeras na Grbavici imao veliku podršku navijača. Procjenjuje se da je na stadionu Grbavica bilo više od 10.000 navijača mostarskog kluba koji pružaju fantastičnu podršku igračima na terenu.