Prva pobjeda
6

Roller coaster na debiju Contea u Tottenhamu: Očekuje nas dosta posla, ali ne plašim se

K. H.
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Italijanski stručnjak Antonio Conte nevjerovatnom utakmicom debitovao je na klupi Tottenhama, a njegov tim pobijedio je nizozemski Vitesse rezultatom 3:2 u meču 4. kola grupne faze UEFA-ine Konferencijske lige.

Svih pet pogodaka viđeno je u prvom poluvremenu, a iako je Tottenham imao vodstvo od 3:0, na kraju su spašavali pobjedu, a treba reći i to da su u drugom poluvremenu viđena čak tri crvena kartona. Prvo je isključen jedan igrač domaćeg tima, a nakon toga i dva gostujuća.

Conte je rekao da ne voli ovakve utakmice jer je u njima sve moguće, ali da je za ekipu važno da je na kraju osvojila tri boda.

"Bila je to luda utakmica, a obično ne volim kada se takve stvari dešavaju. Luda utakmica znači da se sve može dogoditi, ali u isto vrijeme, mislim da smo trebali pobijediti i na kraju smo to uradili. Istina, vodili smo 3:0, a zatim primili dva gola koja smo mogli izbjeći... Poslije crvenog kartona smo bili u problemu, ali sada je najvažnije da smo pobijedili. Nekada je dobro osvojiti tri boda uz muke, kao što je to sada bio slučaj", rekao je Conte.

Conte kaže kako nema puno vremena za rad i da se samo na treningu može napredovati.

"Potrebno nam je vrijeme za rad kako bismo podigli samopouzdanje igrača. Međutim, meč s Evertonom nam dolazi za samo dva dana i samo toliko imamo za pripremu. Praktično samo jedan dan imamo za pripremu, a uz to, ne mogu ni raditi s igračima koji su igrali večeras jer su se dosta potrošili i moraju se odmoriti. Očekuje nas dosta posla, ali ne plašim se, znam da samo kroz rad možete doći do važnih ciljeva", dodao je novi trener Tottenhama.

Conte je Tottenham preuzeo nakon otkaza koji je dobio Nuno Espírito Santo, a potpisao je ugovor do ljeta 2023. godine, uz mogućnost da se on još dodatno produži.