Ispunjena želja Mourinhu
207

Roma pronašla zamjenu za Džeku, napadač Chelseaja stigao na potpis ugovora

H. H.
Abraham će s Romom potpisati petogodišnji ugovor (Foto: EPA-EFE)
Abraham će s Romom potpisati petogodišnji ugovor (Foto: EPA-EFE)
Mladi engleski napadač Tammy Abraham (23) pristao je preći iz Chelseaja u Romu i doputovao je u Rim gdje će potpisati ugovor.

Abraham je bio glavna meta Vučice nakon odlaska Edina Džeke u Inter i zamijenit će bh. napadača u vrhu napada Rimljana.

Iako je u borbi za njegov potpis bio i Arsenal, na kraju se odlučio za dolazak u Romu nakon dugotrajnih razgovora s direktorom Tiagom Pintom u Londonu posljednjih nekoliko dana.

Glavni inicijator njegovog dolaska je Jose Mourinho, koji ga je lično kontaktirao nekoliko puta, nakon što je postalo izvjesno da će Džeko napustiti Romu, a čelnici Vučice su Portugalcu ispunili veliku želju.

Abraham je danas doputovao u Rim na ljekarske preglede i potpis petogodišnjeg ugovora vrijednog šest miliona eura po sezoni.

Chelseaju će, s druge strane, pripasti oko 45 miliona eura odštete uključujući bonuse, a Plavci će imati i pravo na otkupnu klauzulu od 80 miliona eura, ali koja će biti na snazi tek od 2023. godine.

Abraham je pao u drugi plan u Chelseaju nakon što je Thomas Tuchel zamijenio Franka Lamparda na Stamford Bridgeu, uprkos tome što je prošlu sezonu završio kao najbolji strijelac kluba sa 12 golova.