"Prevariti" Chelsea
29

Roma već prodaje Džekinu zamjenu: Uz genijalan plan žele zaraditi 120 miliona eura

D. P.
Abraham je već postao heroj navijača Rome (Foto: EPA-EFE)
Abraham je već postao heroj navijača Rome (Foto: EPA-EFE)
Nakon odlaska Edina Džeke u Inter, Roma i njeni navijači brzo su pronašli novog heroja u Tammyju Abrahamu (24), ali ni sjajni Englez se neće dugo zadržati na Olimpicu.

Iako je bio fantastičan i u Chelseaju, zbog dolaska Romelua Lukakua Abraham je odlučio preći u Romu i prikazati puni potencijal.

To je već učinio i s 23 pogotka u prvoj sezoni u Romi postao je apsolutni rekorder. Prestigao je Gabriela Batistutu po broju golova u prvoj sezoni u dresu Vučice, a da popravi rekord ima još najmanje 10 utakmica.

I to bi trebalo biti to od Abrahama i Rome. Jasno je da klub poput Rome ne može zadržati sjajnog engleskog napadača, a mediji u Britaniji prenose da Rimljani već tokom ljeta žele prodati Abrahama i zaraditi ogroman novčani iznos.

Abrahama su Chelseaju platili 40 miliona eura, a za njega će samo godinu dana kasnije tražiti 120 miliona eura. Prema navodima Daily Maila, čak će prodaja Abrahama biti strategija i cilj Rome u predstojećem prijelaznom roku.

Od početka svoje karijere Abraham igra vrlo efikasan nogomet, u kojem god je klubu. Tako je prošle sezone postao prvak Evrope sa Chelseajem i bio najbolji strijelac kluba s 12 pogodaka. Prije toga odličan je bio u Aston Villi, Swanseaju i Bristol Cityju.

Za reprezentaciju Engleske odigrao je 10 utakmica i postigao tri gola. Ipak, veću minutažu pored nedodirljivog kapitena Harryja Kanea nije mogao dobiti u napadu evropskih viceprvaka.

Cheslea je ugradio posebnu klauzulu u ugovor Abrahama i Rome tako da ga Plavci 2023. godine mogu vratiti za 75 miliona eura.

Međutim, u Romi su se dosjetili da bi mogli za Abrahama uzeti više novca ukoliko ga prodaju tokom ove godine, kada ne važi Chelseajeva klauzula. Navodno, prve dvije opcije su dva Manchestera koja bi rado vidjela Abrahama u svojim redovima.