Kandidatura za SP
849

Ronaldo će zaraditi dodatnih 200 miliona eura za promociju Saudijske Arabije

N. K.
Ronaldo će promovisati Saudijsku Arabiju (Foto: Twitter)
Ronaldo će promovisati Saudijsku Arabiju (Foto: Twitter)
Cristiano Ronaldo će udvostručiti svoju godišnju platu od 200 miliona eura promocijom kandidature Saudijske Arabije za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2030. godine te će tako povećati svoju zaradu na oko milion eura dnevno.

Iskusni portugalski napadač potpisao je prošlog mjeseca za Al-Nassr nakon što ga je Manchester United otpustio.

Ronaldo (37) je sklopio nevjerovatan dvogodišnji ugovor vrijedan 200 miliona eura po sezoni s ekipom iz saudijske Pro lige.

A to će biti tek početak njegove zarade na Bliskom istoku.

Prema novinskoj agenciji AFP, Ronaldo će u džep staviti dodatnih 200 miliona eura za promociju kandidature Saudijske Arabije za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2030. godine.

Nejasno je hoće li ovih novih 200 miliona eura biti isplaćeno u jednom paušalnom iznosu, ali definitivno bi mogao u džep staviti 400 miliona eura za godinu, odnosno oko milion eura dnevno.

Bilo kakvo uplitanje u pokušaje Saudijske Arabije da ugosti Svjetsko prvenstvo 2030. dovelo bi do toga da bivša zvijezda Real Madrida promoviše konkurentsku kandidaturu svojoj zemlji.

Naime, Portugal, uz Španiju i Ukrajinu, također se pripremaju u pokušaju da dobiju prava domaćinstva za takmičenje 2030. godine.

Španije je već bila domaćin Svjetskog prvenstva, dok Portugal i Ukrajina tek trebaju dobiti tu čast.

Saudijska Arabija se takmiči zajedno s Egiptom i Grčkom na nečemu što bi bio veliki turnir na tri kontinenta.