Nije se proslavio
85

Ronaldo je 2017. odabrao svoje nasljednike, a evo gdje su danas: Neki od njih su veliki promašaji

D. P.
Ronaldo je prognozirao Mbappea kao najboljeg na svijetu (Foto: EPA-EFE)
Ronaldo je prognozirao Mbappea kao najboljeg na svijetu (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je osvojio Zlatnu loptu 2017. godine, Cristiano Ronaldo je izabrao šest nogometaša koji bi ga mogli naslijediti kao najbolji igrači na svijetu. No, kako su te prognoze prošle.

Ronaldo trenutno napada svoju drugu titulu evropskog prvaka, a tu je sa selekcijom Portugala stigao do četvrtfinala gdje ga čeka selekcija Francuske.

Još uvijek nije postigao gol na Evropskom prvenstvu, ali je odigrao sve duele i učinit će sve da to učini protiv Francuske. Najavio je i kako mu je ovo posljednji nastup na Euru.

No, 2017. godine Ronaldo je odabrao šest nogometaša za koje je smatrao da će ga naslijediti kao najbolji na svijetu. Međutim, izbor nije prošao baš kako treba i tu su veliki promašaji.

Prvi od promašaja je Marco Asensio. U trenucima kada je to Ronaldo izjavio, Asensio je zaista bio veliki talent Real Madrida. Ipak, u međuvremenu je njegova karijera doživjela pad, prešao je u Paris Saint Germain, a čak ga selektor Španije nije ni pozvao na Evropsko prvenstvo.

Još jedan veliki promašaj je Eden Hazard. Nekada fantastični Belgijanac ne da se nije uspio nametnuti u najboljeg igrača Reala, već je u agoniji završio karijeru nakon velikih problema s povredama i formom.

Promašaj je i Marcus Rashford. Od nekada najtalentovanijeg igrača Manchester Uniteda, postao je opcija za klupu. Ni Rashford se nije našao na spisku putnika za Evropsko prvenstvo.

Na Ronaldovoj listi "šest novih velikih stvari" našao se i Ousmane Dembele. Vrlo talentovani francuski ofanzivac s vremena na vrijeme pokaže klasu, ali se čini da zbog nediscipline i manjka radne etike nikada nije dosegao sve ono što je mogao.

Dvojica najboljih nogometaša na listi su blizu da opravdaju ovaj epitet. Naravno, na listi je Kylian Mbappe, po mnogima najbolji nogometaš svijeta trenutno. Ofanzivac je napustio Paris Saint Germain i od naredne sezone igrat će u Real Madridu, a to će biti idealna prilika i da osvoji Zlatnu loptu koju mu je Ronaldo prognozirao.

Posljednji na Ronaldovoj listi je Neymar. Brazilac je s vremena na vrijeme pokazivao igre dostojne najboljem igraču svijeta, ali je prelazak u Saudijsku Arabiju usporio njegov razvoj i pitanje je da li ćemo ga više gledati na najvišoj svjetskoj sceni.