Neprevaziđeni Portugalac
191

Ronaldo prešao milijardu pratitelja na društvenim mrežama, "pogurao" ga je novi kanal

N. K.
Cristiano Ronaldo (Foto: Instagram)
Cristiano Ronaldo (Foto: Instagram)
Nakon što je nedavno u dresu Portugala stigao do brojke od 901 gola u karijeri, Cristiano Ronaldo rekorde piše i u onlajn sferi budući da je prvi probio granicu od milijardu pratitelja na društvenim mrežama.

Naime, dostignuće je ostvario samo nekoliko sedmica nakon što je otvorio YouTube kanal, gdje sada ima i preko 60 miliona pratitelja, čime je samo dopunio brojke na drugim platformama.

Ronaldo je sve to uspio da učini u periodu od 21. augusta do 12. septembra, a putem mreža poslao je moćnu poruku svojim fanovima povodom jubileja.

"Napisali smo historiju — 1 milijarda pratitelja! Ovo nije samo broj - to je dokaz naše zajedničke strasti, posvećenosti i ljubavi prema igri i više od toga. Od ulica Madeire do najvećih scena svijeta, uvijek sam igrao za svoju porodicu i za vas, a sada nas 1 milijarda stoji zajedno. Bili ste sa mnom na svakom koraku, kroz sve uspone i padove. Ovo putovanje je naše putovanje, i zajedno smo pokazali da nema granica za ono što možemo da postignemo. Hvala vam što vjerujete u mene, na vašoj podršci i što ste dio mog života. Najbolje tek dolazi, i nastavit ćemo da pomjeramo granice, pobijedimo i pravimo historiju zajedno", napisao je Ronaldo.

Inače, Ronaldo na Instagramu ima 639 miliona pratitelja, na Facebooku 170 miliona, dok na X-u ima 113 miliona, a brojku do milijardu popunjavaju pratitelji na kineskim platformama.