Novi trener Uniteda
104

Ronaldo sa skupom kolekcijom automobila prvi na udaru radikalnih promjena Rangnicka

D. P.
Rangnick uvodi radikalan režim u United (Foto: Twitter)
Rangnick uvodi radikalan režim u United (Foto: Twitter)
Njemački stručnjak Ralf Rangnick jučer je zvanično postao novi menadžer Manchester Uniteda, a već od samog starta uvest će nekoliko radikalnih poteza.
Rangnick, kojeg su mnogi nazvali "ocem" modernog njemačkog nogometa, će u Unitedu provesti pola godine na klupi, a onda se prebaciti na poziciju klupskog konsultanta.

Kako se United nalazi u velikoj rezultatskoj krizi uprkos vrlo jakom sastavu, potrebno je da Nijemac izvrši radikalne promjene. Ako je vjerovati medijima u Britaniji, igrače Crvenih đavola čekaju "pakao" i mnogo jači treninzi nego što je to ranije bio slučaj.

Čuvena njemačka disciplina odrazit će se i na zvijezde tima s Old Trafforda. Prva velika promjena bit će zabrana igračima da na treninge u centar Carrington dolaze privatnim automobilima.

Cristiano Ronaldo je do sada dolazio u trening kamp automobilima ukupne vrijednosti 17 miliona funti. Na udaru će biti i ostale zvijezde kluba koje su navikle privatnim automobilima dolaziti na treninge.

Od danas će u Carrington igrači dolaziti isključivo u klupskim automobilima proizvođača koji je glavni sponzor Manchester Uniteda. Sličnu stvar je Rangnick učinio ranije u RB Leipzigu.