Slavni Portugalac
148

Ronaldo se pojavio na žrijebu Lige prvaka i izazvao euforiju, primio je posebnu nagradu

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaš saudijskog Al-Nassra Cristiano Ronaldo pojavio se na večerašnjem žrijebu nove sezone Lige prvaka u Monte Carlu, a njegov dolazak izazvao je euforiju među prisutnim fanovima.
Na ulazu u dvoranu u kojoj se odvija žrijeb nove sezone najelitnijeg takmičenja na svijetu, ogroman broj navijača pokušavao je doći do fotografije s Ronaldom, a poznat je razlog njegovog pojavljivanja na žrijebu.

Naime, Aleksander Čeferin je Portugalcu večeras uručio posebnu nagradu za najboljeg strijelca Lige prvaka svih vremena, pošto je u ovom takmičenju Ronaldo postigao 140 golova.

Do tog učinka je Ronaldo došao na 183 utakmice, a vlasnik je i rekorda sa 17 postignutih golova u jednoj sezoni. Osvajao je Ronaldo Zlatnu kopačku u čak sedam različitih sezona Lige prvaka.

"Cristiano Ronaldo jedna je od najsjajnijih zvijezda u plejadi UEFA Lige prvaka. Čini se da su njegova izvanredna postignuća u postizanju golova u takmičenju suđena da izdrže test vremena, predstavljajući izvanredan izazov za buduće generacije da ga nadmaše", rekao je Čeferin o Ronaldu.

"Njegova stalna izvrsnost na najvišoj razini potvrda je njegove neumoljive težnje za ekipnim i individualnim počastima. Tokom više od dva desetljeća kontinuirano je evoluirao i usavršavao svoju igru, a pritom je sačuvao mladenačku strast za postizanjem i proslavom golova", dodao je prvi čovjek UEFA-e.

Na ceremoniji je prisutan i legendarni golman Gianluigi Buffon, koji će dobiti Predsjednikovu nagradu.