Kako su ga predstavili?
113

Ronaldo "u novom domu": Poruka Saudijaca o pisanju nove historije i inspiracije koja dolazi

K. H.
Cristiano Ronaldo s dresom novog kluba (Foto: Twitter)
Cristiano Ronaldo s dresom novog kluba (Foto: Twitter)
Novi klub Cristiana Ronalda Al-Nassr vijest o potpisu jednog od najboljih nogometaša svih vremena i najboljeg strijelca u historiji nogometa prenio je s riječima "pišemo historiju", a uz to su najavili da je ovo potez kojim će inspirisati buduće generacije.
Jasno, dolazak Ronalda je historijski trenutak za ovu državu, a iako dolazi u 37. godini, očekuje se da će još uvijek igrati na visokom nivou i da će biti primjer svima u ligi kako se jedan profesionalni nogometaš treba ponašati.

Zbog toga, imali su i posebnu najavu ovog transfera.

"Pišemo historiju, ovo je pojačanje koje će, ne samo inspirisati naš klub da pravi bolje rezultate, nego će inspirisati čitavu ligu i našu zemlju, buduće generacije, dječake i djevojčice da budu najbolja verzija sebe. Dobro došao u svoj novi dom, Cristiano", objavili su iz kluba.

Ronaldo je u karijeri postigao ukupno 819 pogodaka i time je na prvom mjestu svih vremena, a od toga je 450 pogodaka postigao za Real Madrid, 145 za Manchester United, 118 za reprezentaciju Portugala, 101 za Juventus i pet za Sporting.

Portugalac je uoči Svjetskog prvenstva u Kataru i zvanično raskinuo ugovor s Manchester Unitedom, nakon čega se dovodio u vezu s brojnim klubovima, no na kraju ga niti jedan evropski velikan nije želio dovesti u svoje redove i sreću je odlučio potražiti u nekom potpuno novom, ali iskustvu s mnogo manje uzbuđenja.